MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. május 02., csütörtök 11:07

Ülést tartott a MOB Médiabizottsága

Ülést tartott a MOB Médiabizottsága

Riskó Géza MTVA sportfőszerkesztő vezetésével ülést tartott kedden a Magyar Olimpiai Bizottság Médiabizottsága.

2013. március 11., hétfő 21:52

MEFS: Kazany készen áll

MEFS: Kazany készen áll

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség meghívását elfogadva Magyarországra látogat Oleg Matytsin, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) első alelnöke, aki egyúttal az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) alelnöke és az Orosz Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke is, ezáltal ő felel az idei kazanyi Universiade megrendezéséért; valamint Matjaz Pecovnik, az EUSA főtitkára. A találkozó elsődleges témája a magyar egyetemi sport és az európai, valamint nemzetközi egyetemi sport helyzetének és kapcsolódási pontjainak áttekintése, továbbá a nemzetközi egyetemi sporteseményeken történő részvétel és hazai rendezés lehetőségeinek a megvitatása.

Sporttörténelmi siker: olimpiai verseny először Magyarországon

Az Európai Olimpiai Bizottságok (European Olympic Committees, EOC) 41. közgyűlésén, Rómában, eldőlt, hogy Győr városa rendezheti 2017 júliusában (júl. 22-29) a XIV. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (European Youth Olympic Festival, EYOF).

EOC Közgyűlés: Megszületett az Európai Játékok

Rómában, az EOC (Európai Olimpiai Bizottság, European Olympic Committees) 41. közgyűlése megszavazta és megalapította az olimpiai mozgalom újabb versenyrendszerét. A többi földrészhez hasonlóan az öreg kontinensen is megszületett az Európai Játékok (European Games).