MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Véget ért az EUSA Rögbi7 EEB 2015 Gödöllőn

A férfi tornát a címvédő grúz Teaching National University SEU nyerte, míg a nőknél szintén nem született meglepetés, a tavalyi bajnok az University of Paris 13 Franciaországból ismét nagy fölénnyel nyert. A hazai Szent István Egyetem női csapata bravúros teljesítménnyel a 4. helyen, míg férfi csapata 11. helyen végzett.

Sport határok nélkül – A legjobb kárpát-medencei csapatok csaptak össze Tusnádfürdőn

2014 után, immáron második alkalommal rendezték meg a Tusványosi Finálé (TuFi) névre hallgató futsal döntőt Tusnádfürdőn. A tornán a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok vettek részt. A torna szervezői és a résztvevő csapatok a januárban elhunyt Buzánszky Jenőre, a 2014-es torna fővédnökére emlékeztek.

Lovasszínházi előadással indult az Olimpiai Rögbi Egyetemi EB Gödöllőn

Július 22-én elkezdődött az EUSA Rögbi7 EEB 2015 Gödöllőn. A domonyvölgyi Lázár Lovasparkban prof. dr. Kiss Ádám MEFS elnök nyitotta meg a rendezvényt, amelyre 12 ország 14 egyeteméről 300 résztvevő érkezett. Július 23-án délelőtt 10 órától a gödöllői Táncsics Mihály úti sportcentrumban a mérkőzések is elkezdődtek.

Forma 1 és vízilabda – nyereményekkel és bajnokokkal zárult az egyetemisták SportPont Programja

Véget ért az EFOTT és vele lezárult az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) 2014/2015-ös évada is.

Sport határok nélkül – Vedd fel a bajnokok ritmusát!

A 26. Tusványos keretén belül 2015-ben, immáron második alkalommal rendezik meg a Tusványosi Finálé (TuFi) névre hallgató futsal döntőt. A tornán a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok vesznek részt. A torna 2014-es fővédnökére Buzánszky Jenőre, az Aranycsapat legendás játékosára együtt emlékeznek a szervezők és a döntőbe jutó legjobb nyolc csapat.

Strandkézilabdában idén a KRE lányai és ismét a BME fiai jeleskedtek

Alig két héttel azután, hogy a tengerparti Lloret de Mar-ban a magyar női strandkézilabda-válogatott megvédte Európa-bajnoki címét, a felsőoktatásban tanuló kézisek a Velencei-tavi EFOTT fesztivál nyárias melegében mérték össze tudásukat.

Napfény, vízpart és látványos küzdelem a Strandröplabda MEFOB-on

Felsőoktatásunk legjobb strandröplabdásai az EFOTT pályáján mérték össze idén tudásukat. Nyárias melegben, vízparti hangulatban, izgalmakkal teli küzdelmeket láthattak a bajnokság iránt érdeklődő szurkolók.

A Szent István Egyetem hallgatói nyerték meg a Rögbi MEFOB-ot

Gödöllő városában 2015. július 23-án indul az Egyetemi 7-es Rögbi Európa-bajnokság (7-es Rögbi EEB), ahol megmérettetik magukat az idei Rögbi Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság győztesei, a Szent István Egyetem (SZIE) hallgatói is.

EFOTT 2015 - Megkezdődött az év legsportosabb fesztiválja

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával tegnap indult az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye is. A szervezők a sportos életmód jegyében a tegnapi napon arra buzdították a fiatalokat, hogy kerékpárral érkezzenek a fesztivál helyszínére, a Velencei-tó partjára (Tekerj az EFOTT-ra), ahol aztán további számos sportolási - ezáltal SPP-s pontgyűjtési - lehetőség várja az egyetemista és főiskolás hallgatókat. A rendezvényen mai napon indult a Strandröplabda MEFOB, holnap elstartol a strandkézilabda MEFOB, szombaton pedig a Rögbi MEFOB utolsó, mindent eldöntő fordulója. Szombaton játszik továbbá bemutató gála mérkőzést az Universiade arany érmes magyar vízilabda csapata is, illetve olimpikonokkal és a 28. Nyári Universiadéról, Dél-Koreából hazatérő sportolókkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. Az elmaradhatatlan zenei programokon kívül érdekes fórumokra is ellátogathatnak a fesztiválozók.

Befejeződött a 28. Nyári Universiade Gwangjuban

12 nap után helyi idő szerint kedden este kihunyt az Universiade lángja a koreai Gwangjuban a 2002-ben a labdarúgó világbajnokság idején ismertté vált stadionban. 21 sportágban, 37 helyszínen 146 ország közel 13000 egyetemista, főiskolás sportolója küzdött a 272 aranyéremért, összesen 2648 éremért. 

1. oldal / 4