MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

MEFS - HÖOK együttműködési megállapodás aláírása

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke Prof. Dr. Kiss Ádám és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elnöke Gulyás Tibor, mint a felsőoktatási sport fejlesztése és az egyetemi egészségfejlesztés népszerűsítése érdekében elkötelezett szervezetek vezetői, a mai napon, 2016. február 27-én, a HÖOK Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartott éves Közgyűlése keretében, a HÖOK Közgyűlése támogató döntése alapján aláírta azt az Együttműködési megállapodást, amely biztosítja a két szervezet stratégiai jelentőségű további közös munkáját.

2016. február 17., szerda 12:10

Jön a hetedik KEK!

Jön a hetedik KEK!

Öt ország, egy nemzet, tizenhat csapat, egy közös cél – erről szól a mára hagyománnyá nemesedő budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, amelynek 2016. március 4-5 között ismét a BEAC Sportcsarnoka ad majd otthont.

Drámai körülmények között nyert a Mató-Csanádi kettős jégtáncversenyt

Ötven évvel ezelőtt az 1966. február 13-án a Sestiere-ben tartott Téli Universiadén a torinoi jégcsarnokban meghatottan hallgatta a magyar himnuszt Mató Edit – Csanádi Károly jégtáncos kettős, miután drámai körülmények között megnyerték a jégtáncversenyt.

2016. február 04., csütörtök 12:58

EDUCATIO 2016 KIÁLLÍTÁS

EDUCATIO 2016 KIÁLLÍTÁS

Idén mintegy 150 kiállító: csaknem ötven magyar és majdnem negyven külföldi felsőoktatási intézmény várta saját standdal a felvételizőket, hogy első kézből adjon nekik tippeket a továbbtanuláshoz. Emellett a nyelvtanulásról, a szakképzésről, továbbá a külföldi felsőoktatási és továbbképzési lehetőségekről is információkat kaphattak a látogatók, ugyanis a rendezvényen a szakképző intézmények és a nyelviskolák is részt vettek.

Pályázati felhívás: A Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója 2015 cím elnyerésére

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete közreműködésével az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyílt pályázatot írt ki „A Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója 2015” cím elnyerésére.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramjába február 25-ig pályázhatnak még az élsportolók

Havonta akár 200 ezer forintos támogatást is kaphatnak azok a 35. életévüket még nem betöltő élsportolók, akik a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, olimpiai/paralimpiai versenyszámban tagjai a magyar nemzeti válogatottnak és felnőtt korcsoportban nemzetközi éremszerzési esélyre jogosító sportteljesítményükkel Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai éremre esélyesek.