MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. február 04., csütörtök 12:58

EDUCATIO 2016 KIÁLLÍTÁS

EDUCATIO 2016 KIÁLLÍTÁS

Idén mintegy 150 kiállító: csaknem ötven magyar és majdnem negyven külföldi felsőoktatási intézmény várta saját standdal a felvételizőket, hogy első kézből adjon nekik tippeket a továbbtanuláshoz. Emellett a nyelvtanulásról, a szakképzésről, továbbá a külföldi felsőoktatási és továbbképzési lehetőségekről is információkat kaphattak a látogatók, ugyanis a rendezvényen a szakképző intézmények és a nyelviskolák is részt vettek.

Mindkét novemberben kiírt pályázat beérkezésének határideje kitolódott, a MEFS Intézményi SportPont Támogatásra kiírt 15 millió forintos keretösszegű pályázatának új, módosított beadási határideje: 2015. december 2 éjfél, míg a sportegyesületek támogatására kiírt 30 millió forintos keretösszegű pályázatok új leadási határideje 2015. november 27 éjfél.

 

15 millió forintos keretösszeggel meghirdette pályázatát a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS). A Sportszövetség a felsőoktatási intézmények 2015/16. tanév első félévi sportszervezési feladatait kívánja támogatni eredményességi szempontok alapján. A pályázatokat 2015. november 6-ig postán, a MEFS részére kell feladni a 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. címre, e-mailen pedig az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell megküldeni. A beérkezett pályázatok elbírálása és a szerződéskötés folyamatos.

Augusztus az egyetemi életben a gólyatáborokról szólt. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség idén második alkalommal települt ki az egészséges és sportos életmód népszerűsítésére, elterjesztésére SportPont Programjával (SPP) a gólyatáborokba. Az SPP Roadshowja 9 egyetem gólyatáborát érintette, ahol összességében 6600 hallgatót ért el. Az egyetemi gólyatáborok szervezői ez alkalommal is arra törekedtek, hogy a leendő hallgatók egészséges és sportos életmódjához is hozzájáruljanak.

 
Egyetemisták is mehetnek Rióba – ötpróba a felsőoktatásban

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) idén megújult formában indította útjára a több évtizedes hagyományokkal büszkélkedő olimpiai ötpróba mozgalmat. Az „Ötpróba Rióba” játék lényege, hogy különböző sportos, mozgásos próbatételekért kapott pontok sorsjegyeket érnek, amelyekkel nem csak értékes ajándékokat, de egy kétszemélyes utazást is lehet nyerni a 2016-os Riói Olimpiára. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a szeptemberben induló 2015/16-os tanév összes SportPont Programban részt vevő eseményét arra bíztatja, hogy kapcsolódjanak be az olimpiai játékba is. 

Forma 1 és vízilabda – nyereményekkel és bajnokokkal zárult az egyetemisták SportPont Programja

Véget ért az EFOTT és vele lezárult az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) 2014/2015-ös évada is.

EFOTT 2015 - Megkezdődött az év legsportosabb fesztiválja

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával tegnap indult az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye is. A szervezők a sportos életmód jegyében a tegnapi napon arra buzdították a fiatalokat, hogy kerékpárral érkezzenek a fesztivál helyszínére, a Velencei-tó partjára (Tekerj az EFOTT-ra), ahol aztán további számos sportolási - ezáltal SPP-s pontgyűjtési - lehetőség várja az egyetemista és főiskolás hallgatókat. A rendezvényen mai napon indult a Strandröplabda MEFOB, holnap elstartol a strandkézilabda MEFOB, szombaton pedig a Rögbi MEFOB utolsó, mindent eldöntő fordulója. Szombaton játszik továbbá bemutató gála mérkőzést az Universiade arany érmes magyar vízilabda csapata is, illetve olimpikonokkal és a 28. Nyári Universiadéról, Dél-Koreából hazatérő sportolókkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. Az elmaradhatatlan zenei programokon kívül érdekes fórumokra is ellátogathatnak a fesztiválozók.

Versengés és kedvtelés egy helyen – jön az EFOTT

A velencei EFOTT fesztiválon 2015. július 16-17-én rendezik majd meg az idei évi Strandkézilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB).

2015. április 28., kedd 23:36

XV. Egyetemkör Futás a Pannon Egyetemen

XV. Egyetemkör Futás a Pannon Egyetemen

Egyetemi hallgatók, oktatók, dolgozók és középiskolás diákok is részt vettek 2015. április 22-én, a nagy hagyományokkal rendelkező futóversenyen, a XV. Egyetemkör Futáson. A Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet, továbbá a Hallgatói Önkormányzat munkatársai által szervezett eseményen összességében 2 km-t tett meg az este 18.00 órakor induló mezőny.

2015. április 20., hétfő 10:41

Csörte Debrecenben

Csörte Debrecenben

Május első és egyben hosszú hétvégéjén a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából a Debreceni Egyetem Vívó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB) szervez.

1. oldal / 7