MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. augusztus 09., kedd 14:58

Tippelj velünk! Vajon ki lesz a judosok riói aranyérmese?

Értékelés:
(0 szavazat)

Nagy András csapatvezető két érmet remél, még aranyat is szerezhet valamelyik versenyzőnk, de azt nem árulta el, melyik.


Nagy András szakágvezető a Londonban szerzett két érem megismétlését várja a csapattól, pontszámban is a legutóbbi olimpián begyűjtött 13 a cél.

"Már a sorsolásnál kiemelték a szervezők, hogy a riói lesz minden idők eddigi legnagyobb mezőnye: 136 ország 390 dzsúdósa indul. Ennek megfelelően senkinek sem vezet majd könnyű út a sikerig" – tudtuk meg a Judoinfo-tól Nagy András bejelentését. Van olyan versenyzőnk, aki akár a dobogó legfelső fokáig is eljuthat".

Ungvári Miklós négy éve ezüstöt nyert az olimpián

A csapatvezető "csak dicsérni" tudja a riói körülményeket, ugyanis "remek edzési lehetőségek és verseny helyszínek vannak, a faluban van konditerem, és gyalogosan megközelíthető az edzőterem, ahol tizennyolc tatamin lehet edzéseket tartani".

Magyar esélyek és eredmények

Szombaton a 48 kilogrammban olimpiai harmadik és háromszoros Európa-bajnok Csernoviczki Éva (ZSKF diplomása) kiemelt és erőnyerő volt, míg nem lesérült, és vereséget szenvedett második meccsén, majd vigaszágon kikapott kazah ellenfelétől.

Az 57 kilósoknál a vb-harmadik Karakas Hedvig ipponnal kezdett, és hetedik lett. 

A 78 kilóban a kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél (SZIE) az első körben komolyabb ellenfelet kapott, méghozzá a kétszeres Ázsia-bajnok mongol Lkhamdegd Purevjargalt.

A férfiaknál 73 kilóban a 2012-es londoni játékokon ezüstérmes, mellette háromszoros vb-harmadik és Európa-bajnok Ungvári Miklós (TE diplomása)  egy könnyebbnek tűnő ellenféllel kezd a portugál Nuno Saraiva személyében, aki mindössze egy Grand Prix-második helynél tart.

Kemény sorsolás jutott a 81 kilós Csoknyai Lászlónak (TE diplomása), aki a japán vb-címvédővel, Nagasze Takanorival ma csap össze az első fordulóban.

Holnap, szerdán a vb- és Eb-ezüstérmes Tóth Krisztián (90 kg) a nemzetközi eredmény nélkül álló kenyai Kiplagat Sang ellen "melegíthet be", majd a 16 között görög vagy kínai ellenfél következhet.

Cirjenics Miklósra (NKE diplomása) nehéz feladat vár 100 kg-ban, ugyanis a vb-második, kiemelt német Karl-Richard Freyjel találkozik az első körben.

A legnagyobbaknál (+100 kg) szereplő Bor Barna (PTE diplomása) ugyancsak kiemelt lesz, a paksiak vb-ezüstérmesére az első körben a vb-harmadik tunéziai Faicel Dzsaballah vár a dzsúdóversenyek jövő pénteki zárónapján.

Vajon ki nyeri az aranyat? Tippeld meg! Klikkelj a névre!

 Joó Abigél

 Csoknyai László

 Cirjenics Miklós

 Ungvári Miklós

 Tóth Krisztián

 Bor Barna

 

Forrás: judoinfo.hu, MOB, origo.hu, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt, MOB/Szalmás, NSO/Szabó M.