MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. augusztus 14., vasárnap 23:02

Szabó Gabriella rióban ünnepelt. Boldog 30. szülinapot, és szép eredményt kívánunk!

Értékelés:
(0 szavazat)

A Honvéd kajakosa, az EDUTUS Főiskola hallgatója, Pekingi olimpia - ezüstérmes (K4 500m), London olimpiai bajnok (2012) (K4 500m), 9-szeres világbajnok, 7-szeres Európa bajnok, Európa Játékok arany érmes (2015) hétfőn már vízre száll Kozák Danutával párosban, péntektől pedig a négyes tagjaként versenyez Rióban. 


Rövid ünnepséggel zárult a kajak-kenu válogatott vasárnapi ebédje Rio de Janeiróban, csapattársai tortával és tapssal köszöntötték az olimpiai bajnok Szabó Gabriellát, aki épp ma lett 30 éves. 

A sportoló már megszokta, hogy a születésnapja a szezon fő versenyére esik és a kerek évforduló ellenére sem tulajdonított ennek túl nagy jelentőséget.

„Nem foglalkozom a születésnapommal igazán, mert hála Istennek van feladatom bőven. Danát külön megkértem, hogy babonából ő csak kedden, a páros döntő után húzza meg a fülemet. Nagyon jól érzem magam, akkor lennék szomorú, ha ma nem lehetnék itt” – mondta Szabó Gabriella.

A magyar szövetség helyszíni beszámolója szerint lassan teljes létszámú lesz a csapat, hiszen helyi idő szerint vasárnap estig minden versenyző befut majd Brazíliába. Az utolsó különítmény, soraiban Fazekas-Zur Krisztinával, Csipes Tamarával, valamint a férfi négyes két tagjával, Kugler Attilával és Somorácz Tamással, vasárnap hajnalban indult Budapestről.

Azok, akik már korábban kiértek, vasárnap teljesen birtokba vehették a Rodrigo de Freitas Lagúnát, mert a vízfelületen és a hajótárolókon eddig az evezős mezőnnyel kellett osztoznia a gyorsasági kajak kenusoknak.

„Az evezős versenyek miatt tegnapig csak egy 1 kilométeres edzőszakaszt használhattunk, ami zsúfolt volt és hullámos, nem lehetett rajta érdemi munkát végezni. Ma délelőtt viszont igazán ideális körülmények között tudtunk vízre szállni – mondta Storcz Botond vezetőedző. – A pályán szélcsend volt és elfoglalhattuk végleges helyünket a versenyzői területen is, ahol igyekszünk a sportolóinknak nyugodt körülményeket biztosítani. Úgy látom, hogy a csapat felszabadult, a következő napokban mindent meg fogunk tenni, hogy minél többet hozzátehessünk az eddigi szép magyar eredményekhez.”

Az olimpiai kajak-kenu regattán hétfőn, magyar idő szerint 14 és 16.30 óra között rendezik az előfutamokat négy versenyszámban, C-1 1000 méteren, női K-2 500 méteren, szintén a hölgyeknél K-1 200 méteren, valamint a férfi kajakosok között, K-1 1000 méteren.

Forrás: MTI, NSO, fotó Szabó M./MTI

Képgaléria

{gallery}2458{/gallery}