MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. augusztus 24., szerda 12:56

Riói olimpia másképp, avagy a gugli a barátunk

Értékelés:
(0 szavazat)

Ugye mindannyian tudjuk, hogy a Google keresőjének rangsora sokat számít internetes megtalálhatóságunk szempontjából. Nos, a Google fejlesztői úgy gondolták, a riói olimpia éremtáblázata – amelyen Magyarország a 12. helyen végzett – igazságosabb is lehetne. Összeállítottak pár rangsort, amielyekkel előrébb állunk. Nézzük.


Magyarország 8 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzéremmel a riói olimpiai éremtáblázatának 12. helyén végzett, de ez igazságtalan.

Legalábbis a Google keresőjének fejlesztői így gondolták, ezért létrehoztak egy oldalt, amelyen az ötkarikás játékok alternatív éremtáblázatai böngészhetők.

A populáció alapján felállított rangsorban a népesség/érmek számát nézve a 8. helyen végeznénk.

 

 

Ha a gazdasági teljesítményhez, vagyis a GDP-hez viszonyítanánk a nemzetek teljesítményét, és ha a javakat egyenlően osztanánk fel – ez esetben Magyarország a 9. helyen állna.

 

Persze mindez csak játék a számokkal, de más rangsorok is vannak, természetesen a Google keresője alapján.

 

Magyarország például 7. helyezett lenne, ha az számítana, hogy a riói olimpia idején hol mennyiszer kerestek rá az egészséges étkezésre, és 8. helyen állnánk, ha a sporttevékenységekhez kapcsolódó kereséseket vennék alapul. Az olimpiával kapcsolatos keresések alapján is egy helyezéssel előrébb járunk (11.), mint az eredeti riói éremtáblázaton.

 

 

Ha megnéznénk, hogy melyik országban mennyire sport fanatikusak az ott élők, Magyarország a 8. helyen végezne a sorban.

 

 

 

Forrás: hvg.hu

Képgaléria

{gallery}2539{/gallery}