MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. augusztus 20., szombat 19:54

Ötméteres párbaj után negyedik hely vizipólós lányainknak

Értékelés:
(0 szavazat)

A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott Oroszországtól a riói olimpia bronzmérkőzésén, így a negyedik helyet szerezte meg az ötkarikás játékokon. Az oroszok az utolsó másodpercben mentették döntetlenre a mérkőzést, a tizennegyedik ötméteres marad ki a párbajban – Kisteleki Hanna lövését védte Anna Karnauh, maradt a 4. hely. Miként Pekingben és Londonban.


Az augusztus 20-i bronzmeccs előzményei:

A magyar pólósok csoport harmadikként jutottak a negyeddöntőbe, majd drámai körülmények között Bíró Attila együttese kiejtette az ausztrálokat. Az elődöntőben nem sikerült a bravúr, a címvédő Egyesült Államok ismételten nagy falatnak bizonyult, lányaink 14–10-es vereséget szenvedtek.

Az orosz válogatott szintén a harmadik helyen végzett a csoportjában. A negyeddöntőben nagy meglepetésre legyőzték a Londonban ezüstérmet szerzett spanyol válogatottat, de az elődöntőben az olaszok megállították őket.

A 2016-os belgrádi Euróba-bajnokságon aranyérmet szerzett magyar csapat a szerbiai kontinenstornán egy csoportban szerepelt az oroszokkal, ott Keszthelyi Rita vezérletével 11–10-es magyar siker született.

„Ha tartjuk a szintet támadásban, a védekezésen pedig javítunk, meglesz.” Ez volt a magyar női vízilabda-válogatottat körüllengő érzés az amerikaiak elleni vesztes elődöntő után, az oroszok elleni bronzmeccs előtt. Az amerikaiakkal nehéz bármit is kezdeni, ez viszont... nem lehetetlen!

Négy perccel a vége előtt még mindig kettő ide, aztán egy orosz ejtés lejön a lécről, Jekatyerina Prokofjeva pedig gyakorlatilag az üres kapuba lő. Már csak egy. És Keszthelyi lövése is levágódik a lécről, erre megúsznak. Azt még megússzuk, aztán Glizina ötödször is betalál, ezt a lemezt ismerjük, nem bánnánk, ha elromlana.

Meccsnull.

1:11-gyel a vége előtt magyar büntető, Keszthelyi higgadtan bepattintja.

„Utolsó perc, utolsó perc” – szól a hangosbemondó. Orosz ejtés, léc, most nem kék sapkáshoz pattan vissza. Meccslabda. Időkérés.

Keszthelyi vezérként húzza a többieket. Harminckét másodperc, ha betalálunk, vége. Ha nem, van még egy orosz sansz. Gól nincs, az oroszoknak lesz 16 másodpercük. A dudaszó előtt beteszik középre, Anasztaszija Szimanovics ziccerben emelkedik, keze villan, iksz, 12–12, hihetetlen. Ötméteres párbaj!

A magyar női vízilabda-válogatott 2000-ben nem jutott ki az olimpiára. 2004-ben a hatodik, 2008-ban és 2012-ben a negyedik helyet szerezte meg a csapat.

Szép volt lányok!

forrás: NSO, MTI Fotó: Szabó M., Szalmás

Képgaléria

{gallery}2531{/gallery}