MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. augusztus 20., szombat 19:39

Ma újabb aranynapra ébredtünk...

Értékelés:
(0 szavazat)

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összetételű egység az első helyen végzett, így olimpiai bajnok lett. Női kajak négyesben 1992 és 2012 után ez a harmadik aranyérmünk.


Kozák ötszörös, Szabó háromszoros, Fazekas-Zur kétszeres olimpiai bajnok, Csipes először nyert.

Kozák a 8-szoros győztes német Birgit Fischer mellett a második női kajakos, aki három olimpiai versenyszámban tudott nyerni, de az első, akinek ez egy olimpián is sikerült.

A Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenu párosunk lemaradt a dobogóról, a negyedik helyen zárt.

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállításban versenyző magyarok a németekkel és a fehéroroszokkal lépett meg a rajt után. Féltávnál elsők voltunk, de a németek szorosan jöttek mögöttünk és velünk. Megvan! Két beülővel nyertünk a németek előtt!!! A mezőnyt messze leszakítottuk, páros csata volt. Csak a németek tartották velünk a lépést, de az utolsó hoppolásunkkal már ők sem tudtak mit kezdeni!

Női K–4 500 m  1. MAGYARORSZÁG (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina) 1:34.482

Szabó Gabriella (az EDUTUS Főiskola hallgatója): – Érdekes, mert most egyáltalán nem éreztem a csatát. Érzékeltem, hogy szoros, de annyira koncentráltam, annyira a lányokra figyeltem, hogy szinte nem is verseny volt. Tökéletes pályát akartam jönni.

Fazekas-Zur Krisztina (a Testnevelési Egyetem diplomása): – Körülöttem mindig össze-vissza vannak a lapátok, nem tudom, hogyan állunk, így mindig az előttem lévőt nézem. Próbáltam tökéletes pályát menni, és ez sikerült.

Kozák Danuta (a Budapesti Corvinus Egyetem diplomása): – Még nem igazán fogtam fel a triplázást. Visszagondolva annyira jó volt a londoni óta eltelt négy évem, hogy végül ez az olimpia lett a korona.

Csipes Tamara: – Mondták a többiek, hogy üdv a klubban. Végre én is olimpiai bajnok lettem, rengeteget dolgoztam én is érte. Tavaly október óta sokkal keményebb munkát végzek mentálisan és fizikailag is. Boldoggá tesz, hogy nem volt minden hiába.

C–2 1000 m (Vasbányai Henrik és Mike Róbert) 4. hely

Vasbányai Henrik és Mike Róbert az 1-es pályát kapta a döntőben. A rajt után a mezőny második felében volt a magyar hajó, 250 m-nél az utolsó. Együtt jött a mezőny, a tempót elöl diktáló brazilok mögött egy hajóval voltunk elmaradva. A két hajó között volt az egész mezőny. Féltávnál még mindig a 8. helyen jöttünk, hátrányunk azonban nőtt. Elindult a magyar hajó, de a riválisok is. 750 m-nél csak a 7. helyre sikerült feljönnünk, az üzbégek már mögöttünk voltak. A németek a végén megelőzték a brazilokat, mi a negyedik helyen értünk be. Az orosz, a kubai és a cseh hajót hajráztuk még le, de az éremszerzéshez ez kevés volt.

Forrás: MTI, NSO (Fotó: Szabó Miklós)

Képgaléria

{gallery}2530{/gallery}