Téli Universiade, Erzurum - január 29.

2011. január 29. (szombat) 23:10 Írta: Varga Gábor    -    

A XXV. Téli Universiade január 29-ai versenyszámok összefoglalója.

 

Alpesi sí

Mai nap a női szuper-óriásműlesiklás került megrendezésre az Erzurumtól 17 km-re található Konakli síközpontban. A 72 fős, igen erős mezőnyben Berecz Anna a 20-as rajtszámmal indult.

A versenyzőket ma is zord körülmények fogadták a hegyen. A versenyt technikai problémák, valamint az erős szél miatt csak több mint két órával a meghirdetett rajt után tudták elkezdeni.

A hidegben való rendkívül hosszú várakozás ellenére versenyzőnk, Berecz Anna remekül szerepelt. A versenyt megnyerő amerikai versenyzőtől alig másfél másodperccel lemaradva a szenzációs 14. helyezést szerezte meg. Ezzel versenypontjait is jelentősen javította.

Holnap a fiúk a férfi szuper-óriásműlesiklás versenyszámban állnak rajthoz. Bene Márton a 70-es, Szepesi Bertold a 71-es rajtszámmal indul.

 

 

Snowboard

Németh Zsolt snowboard SBX egy visszatartott rajt után időeredményén a második futamban sem javítva néhány másodperccel elmaradt a legjobb 30-ba kerüléstől.

 

 

Rövidpályás gyorskorcsolya - 500 méter

A nőknél mind a négy versenyzőnk továbbjutott az előfutamokból a következő futamokba, majd onnan a negyeddöntőkbe. Itt mi magyarok képviseltük Európát, és a többségében koreai és kínai versenyzőkkel nem tudtunk megbirkózni így nem jutott tovább egy magyar versenyzőnk sem.

Az összetett eredmény ranglista alapján 500 méteren a következő helyen végeztünk:

Huszár Erika 10.

Keszler Andrea 11.

Heidum Bernadett 12.

Lajtos Szandra 16.

 

A férfiaknál Darázs Péter továbbjutott az előselejtezőkből, majd a következő futamból már nem tudott továbbjutni. Knoch Viktor először a rajt után ütközött, elesett majd a futamot újraindítva kizárták egy vitatható helyzetben, így ő kiesett az előfutamokban.

Darázs Péter a 20. helyezést érte el, míg Knoch Viktor a 48. helyen zárta a távot.

 

 

Rövidpályás gyorskorcsolya - 3000 méteres női váltó

A női váltónk ismét a legjobb idővel, futamában a kínaiakat a japánokat és az oroszokat megverve futamgyőztesként jutott a holnapi döntőbe. A váltócsapat tagjai voltak:

Huszár Erika

Heidum Bernadett

Keszler Andrea

Lajtos Szandra

T.: Darázs Rózsa

 

Holnap az 1000 méteres futamok valamint a női 3000 méteres váltó döntő kerülnek megrendezésre.

További információ