Téli Universiade 2013: Maribor helyett Trentino

2012. március 19. (hétfő) 22:05 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    

Bravúrosan gyorsan találta meg a 2013-as téli Universiade új házigazdáját a FISU: három héttel azután, hogy visszavették a rendezési jogot a szlovéniai Maribortól, most bejelentették, az olaszországi Trentino tartomány vállalja az esemény lebonyolítását.

Mariborban az év elejére vált teljesen drámaivá a helyzet: miután a szervezők képtelenek voltak megállapodásra jutni a szlovén kormánnyal az esemény támogatásáról, a teljes szervező-bizottság lemondott, a rendezésre létrehozott vállalkozás pedig csődöt jelentett. Ezután a FISU – amely már addig is mély aggodalommal figyelte, hogy a létesítmények építése egyre súlyosabb késedelmet szenved – kénytelen volt visszavenni a rendezési jogot Maribortól.

Természetesen már korábban elkezdődött a lehetséges helyettesekkel a tárgyalás, így nem sokkal a végső lépés megtételét követően most örömmel adhatták hírül: megvan az új helyszín. Eric Saintrond, a FISU ügyvezető igazgatója Trentóban, Trentino tartomány fővárosában nyilatkozott: „Rendkívül boldogok vagyunk: Trentinóban valamennyi létesítmény rendelkezésre áll, a tartománynak hatalmas tapasztalata van a különféle téli sportok eseményeinek megrendezésében. A FISU természetesen minden szükséges támogatást megad ahhoz, hogy a sportolóknak egy csodálatos eseményben legyen részük: ezzel mindenképpen tartozunk a versenyző hallgatóinknak. Mindez egyszersmind mutatja szervezetünk és a FISU-család erejét: képesek voltunk az állandóságot garantálni a mai krízisektől sújtott időkben is.“

További információ