Hírarchívum - 2011. január

Bronzérem Erzurumban

2011. január 31. (hétfő) 22:00
Bronzérem Erzurumban

A magyar csapat ovációval fogadta az eredményt, és azt a tényt, hogy 2001 után (Zakopane – Zarándi András 2. hely, snowboard) ismét érmet szereztünk a Téli Universiadén.

Téli Universiade, Erzurum - január 29.

2011. január 29. (szombat) 23:10

A XXV. Téli Universiade január 29-ai versenyszámok összefoglalója.

Téli Universiade, Erzurum - január 28.

2011. január 28. (péntek) 23:00

A XXV. Téli Universiade január 28-ai versenyszámok összefoglalója.

Fellobbant a láng Erzurumban

2011. január 28. (péntek) 22:56
Fellobbant a láng Erzurumban
Tegnap, január 27-én este, a Török Köztársaság elnöke megnyitotta a XXV. Téli Universiadét. A zsúfolásig megtelt stadionban több mint tízezer ember – az erős hóesés ellenére – fantasztikus hangulatban köszöntötte a bevonuló országok sportolóit, sportvezetőit. A magyar csapat zászlaját Huszár Erika vitte.

MEFOB Döntők Szombathelyen

2011. január 28. (péntek) 11:56

A FUTSAL és a KOSÁRLABDA sportágak Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok sportági döntőinek rendezési jogát kérte és kapta meg a Nyugat-magyarországi Egyetem. Ezen a héten megalakult a szombathelyi MEFOB-ok Szervező Bizottsága. Az első operatív értekezleten megtörtént a feladatok elosztása.

Téli Universiade, Erzurum – január 24-27.

2011. január 27. (csütörtök) 17:31
Téli Universiade, Erzurum – január 24-27.

Az Atatürk Egyetem a FISU-val együttműködve „Téli Universiade Konferencia” elnevezéssel tudományos konferenciát rendezett Erzurumban, a jeles sporteseményt megelőző napokban, január 24-27 között.

Téli Universiade, Erzurum – január 23.

2011. január 27. (csütörtök) 17:26

Erzurumban ülésezett a FISU CESU Bizottság. A megbeszélés középpontjában a XXV. Téli Universiadéhoz kapcsolódó tudományos konferencia lebonyolítása állt. Napirendjén az alábbi fontos témák szerepeltek:

–     a XXVI. Nyári Universiadét megelőző tudományos konferencia (Shenzhen 2011)

–     a következő FISU Fórum (Taivan 2012) szervezési és szakmai kérdései.

Az ülésen részt vett Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi, a CESU magyar tagja.

Kiutazás a XXV. Téli Universiadéra

2011. január 26. (szerda) 11:14

Január 25-én éjfél előtt pár perccel landolt Erzurumban több más nemzet delegációjával együtt a magyar csapat első része. Az Isztambulban eltöltött több mint 5 óra várakozást fegyelmezetten és jól tűrő sportolókat leginkább az itteni idő szerint éjfélt követő három órás becsekkolás viselte meg leginkább. Hajnal három is elmúlt, mire mindenki ágyba került az Atatürk egyetem kampuszában minden tekintetben kiváló körülményeket nyújtó universiade faluban. Az alpesi sízők délelőtt felszereléseiket rendezték, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázók délután 3-tól már edzenek.

Esküt tettek a XXV. Téli Universiadéra utazó sportolók

A Magyar Sport Háza különtermében január 21-én ünnepélyes keretek között került sor a kiutazás előtti csapatgyűlésre.

Példaértékűnek tekinthető Pécs városának és a Tudományegyetem vezetésének kezdeményezése és fogadókészsége, miszerint örömmel lennének egy eredményes hazai sportág egyetemi világbajnokságának házigazdái. Az alapos előkészítő munkának – mely Téczely Tamásnak, a Pécsi Tudományegyetem Sportközpontja vezetőjének, a MEFS "rangidős" elnökségi tagjának érdeme – eredményeként január 17-én megbeszélésre került sor a Polgármesteri Hivatalban Csizi Péter alpolgármester, dr. Zeller Gyula rektorhelyettes, dr. Vincze Pál, dr. Hédi Csaba és Téczely Tamás részvételével. A MEFS vezetői tájékoztatást adtak a lehetőségekről, a kandidálás folyamatáról és a FISU elvárásairól. A hallottak és a látottak alapján Pécs, a Pécsi Tudományegyetem minden tekintetben sikeres házigazdája lehet egy 2014-ben rendezendő egyetemi világbajnokságnak. A cél adott, a munka elkezdődhet.
1 / 2 oldal