Téli Universiade, Harbin 8.

2009. február 26. (csütörtök) 13:35 Írta: Varga Gábor    -    
Téli Universiade, Harbin 8.
Február 21-én rendezték az első snowboard versenyszámot, a snowboard cross-t. A rajtlista alapján megállapítottuk, hogy igen rangos az induló mezőny. Többek között rajthoz állt a lengyel Ligocki Mateusz, aki volt már világ kupa győztes és az olaszok legjobbja, az idei Európa Kupa győztes Matteotti Luca.
A döntőt megelőző napon rendezték a selejtezőt, ahol két időfutamot rendeztek. A két futamból a jobbik eredmény számított. Így alakult ki a 32-es döntő névsora. A magyar színeket Németh Zsolt képviselte. A selejtező első futamában sajnos kaput tévesztett, így érvénytelenítették az eredményét és a második körön múlott a döntőbe kerülése. A 7.-nek induló magyar snowboardos közepes teljesítményt nyújtva a 30. helyen jutott be a másnapi fináléba.
A 32-es döntőben már négy versenyző küzd egyszerre a pályán, és az első kettő jut tovább a következő körbe. Németh Zsolt az ötödik futamba került egy orosz, egy ausztrál és egy svájci versenyző társaságába. A rajt jól sikerült, az első kanyarba második helyen érkezett, de a mellette induló orosz sportoló hátulról meglökte, és mindketten elestek. A versenyt folytatták ugyan, de már nem volt lehetőségük utolérni az első két helyen haladókat. Így Zsolt a futamában a harmadik helyen végzett.

 
Eredmények:

1. Lausegger Andreas AUT
2. Bocian Marcin POL
3. Bolli Clemens SUI
4. Matteotti Luca ITA
….
29. Németh Zsolt HUN
 
 
 
Február 24-én Maoershanban a félcső selejtezőket rendezték meg két csoportban. Az előzetes latolgatások alapján hatalmas ázsiai fölényre számítottunk. A magyarok közül Liptay Dávid indult, akit a második körben láthattunk 40-es rajtszámmal. A melegítés viszonylag jól sikerült, és az erős középmezőnybe vártuk versenyzőnket. Itt is két futam alapján alakul ki a 12-es döntő résztvevőinek listája. Ahogyan vártuk, Dávid jól versenyzett. Amit elterveztünk, megvalósította, és mind a két futamban koncentráltan, jól teljesített. Sajnos ez nem volt elegendő a döntőbe kerüléshez de így is az előkelő 25. helyezést szerezte meg.
 
 
Eredmények:

1. Kokubo Kazuhiro JPN
2. Kim Jo-Jun KOR
3. Zeng Xiaoye CHN

25. Liptay Dávid HUN

További információ

Képgaléria

snowboard1snowboard2