Hírarchívum - 2009. február

Téli Universiade, Harbin 8.

2009. február 26. (csütörtök) 13:35
Téli Universiade, Harbin 8.
Február 21-én rendezték az első snowboard versenyszámot, a snowboard cross-t. A rajtlista alapján megállapítottuk, hogy igen rangos az induló mezőny. Többek között rajthoz állt a lengyel Ligocki Mateusz, aki volt már világ kupa győztes és az olaszok legjobbja, az idei Európa Kupa győztes Matteotti Luca.
Téli Universiade, Harbin 7. - Véget értek a műkorcsolya versenyek a Téli Universiadén
Mind a férfiaknál, mind pedig a nőknél nagyon erős mezőny gyűlt össze a műkorcsolyázók megmérettetése során. Magyarországot Pavuk Viktória, a 2004-es budapesti EB negyedik helyezettje képviselte.
Téli Universiade, Harbin 6. - Remekelnek alpesi síelőink!!
Túl van a csapat (Berecz Anna, Bene Márton és az edző Barbai Áron) a Super G és a női óriás-műlesikláson. Super G-ben Berecz Anna szép versenyzéssel a 13. helyet szerezte meg, Bene Márton pedig egy nagyon jó és meggyőző futammal a 40. helyen végzett, de ami még ennél is fontosabb, élete legjobb FIS pontját csúszta: 102.49 pontot.

Téli Universiade, Harbin 5.

2009. február 23. (hétfő) 12:07
Téli Universiade, Harbin 5.
Az alpesi sízők (Berecz Anna és Bene Márton) túl vannak két hivatalos lesikló tréningen és a lesikló versenyen. A két tréninget a rossz idő miatt egy napra rakták és a versenyt is előrébb hozták. Anna nagyon jó síeléssel az edzésen 7. időt futott, Marci pedig tisztességesen helytállt élete első lesikló versenyén és a 38. helyen ért célba.
Téli Universiade, Harbin 4. - Megérkezett Harbinba a magyar delegáció
Február 17-én helyi idő szerint reggel 8 órakor szerencsésen landolt a harbini nemzetközi repülőtéren a magyar delegáció gépe. A csapatot a reptéren fogadták a csapatsegítő önkéntesek. Első jelentős eseményként a reptérről egyenesen a Heilongjiang Egyetemre vitték az egész csapatot, ahol ünnepélyes keretek között felvonták a magyar zászlót a FISU himnusza, a "Gaudeamus igitur" kíséretében. Ezután a snowboardosokat tovább vitték Maoershanba, az alpesi sízőket pedig Yabuliba, verseny- és szálláshelyükre.
Ülésezett az Universiadék Előkészítő Bizottsága

Ugyancsak február 9-én, Dr. Vincze Pál elnökletével ülésezett az Universiadék Előkészítő Bizottsága. Az ülésen újfent megerősítést nyertek a válogatás szigorú szakmai alapelvei.

Téli Universiade, Harbin 3.

2009. február 10. (kedd) 14:03
Téli Universiade, Harbin 3.

A Magyar Sport Házában február 9-én tartott csapatértekezleten Dr. Vincze Pál a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség alelnöke köszöntötte a kiutazókat, akik február 16-án szállnak repülőre. A mieink műkorcsolyában, snowboardban és alpesi síben állnak rajthoz. A versenyek három helyen zajlanak, a műkorcsolyázók Harbinban, a snowboardosok Maoershanban, míg az alpesi sízők 200 km-re Harbintól, Yabuliban versenyeznek.