Téli Universiade, Erzurum - február 1.

2011. február 03. (csütörtök) 12:01 Írta: Varga Gábor    -    

A szuper kombináció tegnap félbeszakított szuper-óriásműlesiklás futama után a versenyrendezőség az időjárási viszonyok miatt a mai nap a szlalom futam megrendezése mellett döntött.

 

A 17. versenyző után félbeszakított futamon egyébként Berecz Anna a 3. helyen állt – így számára balszerencsés döntés volt a verseny elnapolása. A pályán két komolyabb bukás is történt, a versenyrendezőség a rossz időjárási viszonyokkal indokolta a futam leállítását.

A mai napra a szél szerencsére alábbhagyott, de a pálya minősége még mindig csapnivaló volt. A talaj a köves-jeges részek mellett a legtöbb helyen puha volt, és így hamar kikádasodott.

A lányok futama megint egy órás csúszással 11-kor kezdődött. Berecz Anna a sorsolás alapján hetediknek rajtolt. A technikás, nehéz pályán a 68 versenyző közül a 24. helyen ért célba, így a kombináció holnapi, hozzá inkább közel álló versenyszámán, a szuper-óriásműlesikló futamon a 6. helyről rajtolhat.

A fiúknál 93 versenyző állt rajthoz. Szepesi Bertold a 48-as, Bene Márton a 64-es rajtszámmal indult. A pályán rájuk is nehéz körülmények vártak. Mire ők kerültek sorra, a pálya már igen rossz állapotban volt. A viszonyokhoz képest stabil menettel mindketten lejutottak, és a holnapi szuper-óriásműlesikló futamon az 55., illetve az 54. helyről rajtolhatnak.

Az előrejelzések holnapra végre kedvezőbb időjárást jósolnak.

További információ

Képgaléria

DSC03491DSC03503DSC03525DSC03536DSC03541