Ülésezett az Universiadék Előkészítő Bizottsága

2008. december 01. (hétfő) 20:37 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Dr. Vincze Pál alelnök a Téli és Nyári Universiade csapatok vezetője elnökletével november 28-án tartotta soros ülését az Előkészítő Bizottság.

 

Az érintett sportági szövetségek javaslatai alapján döntés született arról, a legkiválóbb egyetemi sportolók alpesi síben, snowboardban és rövidpályás gyorskorcsolyában állhatnak rajthoz a Kínában, Harbinban megrendezésre kerülő téli játékokon.
Központi forrásból a tervezett létszám közel felének biztosítható a részvétel és az utazás költsége, míg többekét a sportági szövetség és a klubok kell biztosítsák.
A szám szerinti nevezést december 1-én, míg a név szerintit január első hetében küldi el a MEFS iroda.

Folyamatos a kapcsolattartás a Nyári Universiade érintett sportági szövetségeivel is, akik nagyrészt már megküldték szám és név szerinti javaslataikat. Biztosnak tűnik, hogy labdajátékok közül férfi, női vízilabdában és labdarúgásban nevezni fogunk. Kérdés a férfi röplabda és a női kosárlabda. Név szerinti bő keretet jelölt meg a torna, az RG, az úszás, az asztalitenisz, a vívó, vízilabda és a cselgáncs szövetség. Belgrád közelsége lehetőséget ad az autóbusszal és a személygépkocsikkal történő utazásra, ideális és takarékos kint tartózkodásra.

További információ