Kosárlabda MEFOB - "Fedélzeten" a főiskolások, egyetemisták

2013. január 16. (szerda) 10:07 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Kosárlabda MEFOB - "Fedélzeten" a főiskolások, egyetemisták

Január második felében folytatódnak a küzdelmek az egyetemi és főiskolai bajnokság csoportjaiban. Nézzük, milyen összecsapásokon szoríthatnak a lelátókon a különböző felsőoktatási intézmények kosárlabda-barátai egyetemeik, főiskoláik kosárlabda csapataiért.

Már csak az udvariasság is úgy diktálja, hogy a hölgyekkel kezdjük. A keleti csoportban a dolgok jelen állása szerint egyetlen mérkőzés lesz januárban, az igazi "nagyüzem" majd az esztendő második hónapjában indul be.

Január 22: Nyíregyházi Főiskola (1., 3-0) - Miskolci EAFC (3, 1-1)
Nem valószínű, hogy a miskolciak - főleg Nyíregyházán -  meg tudják majd állítani az eddig hibátlanul menetelő szabolcsi főiskolás lányokat.

A női közép csoportban több mérkőzés időpontja is egyeztetés alatt áll, ami most hivatalosnak tűnik az egy február 19-i Közgáz-Szeged mérkőzés, ám reméljük,  lesznek csapatok a csoportban,. amelyek ennél előbb is pályára lépnek.

A férfi keleti csoportban január vége felé "pezsdül fel az élet", három mérkőzést is lejátszanak ekkor.

Január 22: GEAC-Szent István Egyetem (6., 0-4) - Nyíregyházi Főiskola (5., 1-4)
Alsóházi rangadó! A nyeretlenül sereghajtó gödöllői csapatának ki ellen lenne esélye első győzelme megszerzésére, ha nem odahaza a tabellán közvetlenül előtte található nyíregyházi együttes ellen - érdekes mérkőzés várható.

Január 28. Olaj KK Szolnoki Főiskola (2., 2-1) - Nyíregyházi Főiskola (5., 1-4)
A főiskolák rangadóján egyértelműen  a szolnokiaknak áll a zászló. Már csak azért is, mert e két együttes Nyíregyházán már találkozott egymással s azon a meccsen idegenben is biztosan, 83-56-ra nyertek az "olajosok"

Január 30: Miskolci EAFC (4. 2-2) - GEAC Szent István Egyetem (6., 0-4)
A "felsőházba" azaz a legjobb négy közé igyekvő miskolciak hazai pályán nem engedhetnek - s vélhetően nem is fognak megengedni - egy botlást hazai környezetben a sereghajtó ellen.

Nyugaton - ahogy mondani szokás - a helyzet fokozódik. Bár január vége felé a dolgok jelen állása szerint csupán két mérkőzést rendeznek, mindkettő roppant fontos lesz a felsőházba, azaz a csoport első négy helyezettje közé jutásért zajló harcban.

Január 22: ELTE BEAC (3., 3-2) - Veszprémi Egyetem (5., 2-3)
Mindkét együttes számára létkérdés a győzelem megszerzése. Jelen pillanatban ugyanis amelyik együttes nyer, nagyot léphet a felsőház, a legjobb négy közé jutás felé. Hazai pályán a fővárosiak tűnnek valamivel esélyesebbeknek, a Veszprém viszont talán az utolsó szalmaszálba próbál kapaszkodni.

Január 28: Soproni MAFC (4. 2-3) - ELTE BEAC (3., 3-2)
Az előbb taglalt mérkőzés végeredményétől függően ez a találkozó talán az ELTE-Veszprém összecsapásnál is nagyobb jelentőséggel bírhat a négy közé kerülés szempontjából. A soproniaknak két hazai vereség után otthonukban  nem lenne szabad még egyszer botlaniuk - de ehhez az ELTE játékosainak is lesz egy-két szavuk.

További információ