Hírarchívum - 2012. szeptember

Taghíreink: Olimpikonunk nyerte az 5vös5-öt

2012. október 01. (hétfő) 08:37
Taghíreink: Olimpikonunk nyerte az 5vös5-öt

A női mezőnyben Kovács Zsófia triatlonista nyerte az szeptember 27-i ELTE-s futóversenyt, a rekordlétszámú induló közt ott volt Szilágyi Áron vívó és Menczinger Kata vízilabdázó is.

A felsőoktatási sport fejlesztéséről egyeztetett a MEFS és a Parlament Sportbizottságának elnöke

Magyar rendezésű Universiade, az egyetemi versenysport (MEFOB) fejlesztése, a versenysportolók továbbtanulását segítő ösztöndíjrendszer kialakítása. A Hajós Alfréd terv ezen  pontjai kerültek külön kiemelésre azon a találkozón, ahol a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, dr. Kiss Ádám,  és a Parlament Sportbizottságának elnöke, Szalay Ferenc egyeztettek a magyar felsőoktatási sport fejlesztési lehetőségeiről.  A megbeszélésen részt vett dr. Kiss László MEFS elnökségi tag, dr. Székely Mózes MEFS főtitkár, Szabó László, az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának szakmai főtanácsadója, és dr. Fazekas Attila a Sportért Felelős Államtitkárság képviseletében.

Taghírek: Dr. Polgár Tibor dékán a SZoESE új elnöke

Dr. Polgár Tibor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Művészeti, Nevelés- és sporttudományi kar dékánja az elnöki, Dr. Gál László címzetes főigazgató az ügyvezető elnöki pozíciót tölti be ezentúl a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületben a szeptember 26-i tisztújító közgyűlés döntése alapján.

FISU Fair Play díjat kapott Kamuti Jenő

2012. szeptember 28. (péntek) 11:25
FISU Fair Play díjat kapott Kamuti Jenő

2012. szeptember 21-én tartották meg a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) rendkívüli közgyűlését Kazanban, a 2013-as Universiade helyszínén. A közgyűlés fő témája a FISU alapszabályának, valamint szervezeti és működési szabályzatának több ponton történő módosítása volt. A közgyűlésen döntöttek a FISU székhelyének megváltoztatásáról is. A döntés szerint a FISU Lausanne-ban, a NOB és számos nemzetközi sportszövetség szomszédságában folytatja tevékenységét. 163 FISU tagból 108-an képviseltették magukat az eseményen, köztük a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, dr. Kiss Ádám. A közgyűlés gálaestjén a FISU Fair Play díjban részesítette dr. Kamuti Jenőt, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökét.

Már lehet nevezni az I. Egyetemi-Főiskolai Ökölvívó Gálára

Idei évtől újabb sportággal és versenyzési lehetőséggel bővül a választék az egyetemisták és főiskolások számára. 2012. október 13-án kerül megrendezésre a Csepeli Sportcsarnokban az I. Egyetemi-Főiskolai Ökölvívó Gála a Magyar Ökölvívó Szövetség és az University Boxing Club szervezésében, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség támogatásával. Az University Boxing Club részéről már a korábbi években is voltak kezdeményezések az egyetemi ökölvívás megszervezésére. A sportág iránti érdeklődés és a pozitív tapasztalatok hatására idén már egy gála keretében mérhetik össze tudásukat a sportág egyetemista legjobbjai hivatalos mérkőzéseken, a kisebb versenyrutinnal bírók pedig bemutató mérkőzéseken. Az egyetemi ökölvívásban az elmúlt tíz évben született nemzetközi siker, hiszen Káté Gyula 2004-ben egyetemi világbajnokságot nyert. A szervezők és a MEFS is azt reméli, hogy közös erővel sikerül az egyetemi bajnokságok közé is bevezetni majd a sportágat. A gála sikeres megrendezése ennek a törekvésnek az első lépése lehet.

Fuss te is a Rókaűzőkön október 13-án!

2012. szeptember 18. (kedd) 10:15
Fuss te is a Rókaűzőkön október 13-án!

Idén 2012. október 13-án kerül megrendezésre a futókörökben jól ismert és népszerű váltófutóverseny, a Rókaűzők, melyet 12 fős (4 nő, 8 férfi) csapatok számára Kaposvár és Pécs között szerveznek. A Zselicen és a Mecseken át vezető útvonalon 12 különböző nehézségű szakaszt teljesítenek a futóknak. Tavaly majdnem 50 csapat (600 futó) nevezett az ország minden pontjáról. Idén újabb nevezési rekordot szervezők! De ehhez te is kellesz!

Október 6-7. Tájékozódj és fuss!  Tájékozódási Futó MEFOB és amatőr egyetemi verseny

Október 6-7-én Sopronban várja a Soproni MAFC és az MTFSZ a tájfutás egyetemi-főiskolai legjobbjait, hogy megküzdhessenek az országos bajnoki címért.Az amatőr verseny pedig a sportág iránt érdeklődő, vagy kisebb versenyrutinnal rendelkező kezdő hallgatók számára ideális kihívás és kikapcsolódás! Egyéni és csapatversenyek mellett intézményi pontversenyben is győztest hirdetnek idén a szervezők. A programot egy egyetemi bulival zárják közösen a sportolók.

Tekerj és fuss az idei Duatlon MEFOB-on szeptember 23-án!

2012. szeptember 23-án kerül megrendezésre az ide Duatlon Egyetemi Országos Bajnokság Kaposváron a MA-VIK Triatlon Club szervezésében.  A szervezők minden egyetemi és főiskolai hallgatót szeretettel várnak az 5 km futásból, 20 km kerékpározásból és 2,5 km futásból álló versenyen.

MEFOB és Magyar Kupa kiírás. Szeptember 30-ig lehet pályázni a 2012/13-as versenyek szervezésére

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) pályázatot hirdet a 2012-2013. tanévi országos egyetemi – főiskolai bajnokságok és kupák döntőinek megrendezésére, melyre Magyarország felsőoktatási intézményei mellett jogi személyiséggel rendelkező egyesületek, szövetségek, sportvállalkozások pályázhatnak. Pályázni 2012. szeptember 30-ig lehet.

1 / 2 oldal