A felsőoktatási sport fejlesztéséről egyeztetett a MEFS és a Parlament Sportbizottságának elnöke

2012. október 01. (hétfő) 08:19 Írta: Adminisztrátor    -    
A felsőoktatási sport fejlesztéséről egyeztetett a MEFS és a Parlament Sportbizottságának elnöke

Magyar rendezésű Universiade, az egyetemi versenysport (MEFOB) fejlesztése, a versenysportolók továbbtanulását segítő ösztöndíjrendszer kialakítása. A Hajós Alfréd terv ezen  pontjai kerültek külön kiemelésre azon a találkozón, ahol a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, dr. Kiss Ádám,  és a Parlament Sportbizottságának elnöke, Szalay Ferenc egyeztettek a magyar felsőoktatási sport fejlesztési lehetőségeiről.  A megbeszélésen részt vett dr. Kiss László MEFS elnökségi tag, dr. Székely Mózes MEFS főtitkár, Szabó László, az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának szakmai főtanácsadója, és dr. Fazekas Attila a Sportért Felelős Államtitkárság képviseletében.

„Az egyetemi sport jövője szempontjából kiemelten fontos, hogy a legmagasabb kormányzati szinten foglalkoznak a programunkkal. Reményeink szerint a Hajós Alfréd Fejlesztési Programtervünk megvalósításával már középtávon is érezhetően növekedni fog az aktívan sportoló egyetemisták-főiskolások száma, és emelkedni fog az egyetemi versenysport értéke „- nyilatkozta a találkozó után dr. Székely Mózes, MEFS főtitkár.

A Hajós Alfréd Terv jelenleg többkörös szakmai egyeztetés alatt áll a MOB, az EMMI, a Parlamenti Sportbizottság és további sportszakemberek, felsőoktatási vezetők bevonásával, de várhatóan még ez évben minden egyetemi sport iránt érdeklődő számára elérhetővé teszi a MEFS.

További információ