Összeállt az Universiade-csapat

2011. július 11. (hétfő) 00:40 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    

Ülésezett az Universiade-részvételt előkészítő testület a MEFS főhadiszállásán, a Sport Házában. Mint Hédi Csaba főtitkár beszámolt róla, gyakorlatilag összeállt a shenzheni együttes, csupán a csapatsportágaknál (kosárlabda, vízilabda) várják a végeleges kereteket.

A küldöttség több csoportban Bécsből, az Emirates légitársaság járatával repül a helyszínre – logisztikai téren is minden rendben lévőnek tűnik, a sportküldöttségeknél ilyenkor elengedhetetlen túlsúly-engedményt is sikerült megoldani. A Roland divatház jóvoltából már készülnek a formaruhák, a MEFS pedig felvette a kapcsolatot a Magyar Telekommal, hogy a helyszínen a csapatvezetés megfelelő készülékeken kommunikálhasson.

A MOB-tól és a központi költésgvetésből kapott támogatás a csapat kiutaztatásának és kint tartózkodásának költségeit jó részben fedezi, ugyanakkor több sportágban is a szakszövetség járul hozzá sportolói szerepléséhez.

Az elutazás előtti ünnepélyes csapatgyűlést augusztus 3-án, szerdán tartják a Magyar Sport Házában – ugyanezen a napon Hédi Csaba már útra is kel, részben a helyszínen esedékes FISU-kongresszus, részben az érkezés előkészítése miatt. A két legnagyobb csoport 8-án és 9-én indul útnak.

A magyar sportolók aerobikban, asztaliteniszben, atlétikában, judoban, íjászatban, kosárlabdában (első ízben!), ritmikus gimnasztikában, sportlövészetben, súlyemelésben, szörfben, taekwondóban, teniszben, tornában, úszásban, vívásban és vízilabdában állnak rajthoz Shenzhenben.

További információ