Véget ért a Nyári Universiade csapatvezetői értekezlet

2011. április 22. (péntek) 11:00 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Véget ért a Nyári Universiade csapatvezetői értekezlet
A MEFS képviselői hazatértek a XXVI. Nyári Universiade csapatvezetői értekezletéről, a kínai Shenzhenből. A helyi szervezők tájékoztatása szerint várhatóan az eddigi legnagyobb szabású egyetemi világjátékoknak lehetünk részesei idén augusztusban.

A programban szereplő 24 sportág versenyeinek megrendezéséhez a meglévőkön túl több, mint 60 új, modern, olykor futurisztikus sportlétesítmény épült. A szűkos három nap alatt Dr. Vincze Pál MEFS alelnök, csapatvezető, és Kovács György, a MEFS sportszakmai munkatársa betekintést nyerhettek az előkészületek folyamatába, végiglátogatták szinte minden érintett sportág versenyhelyszíneit. Az újonnan épülő létesítmények többsége már 90%-ban elkészült, az utolsó simítások zajlanak. Az Universiade Falu is szinte készen áll a csapatok fogadására, a bemutatott szálláshelyeken a szervezők elképzelése szerint szobánként 3 kerül elhelyezésre. A Falu és a versenyhelyszínek között a szállítást buszokkal oldják meg, a legtávolabbi létesítmények is max. 45-50 perc alatt elérhetőek lesznek. A résztvevők számára a helyi tömegközlekedés ingyen igénybe vehető, metróval a legtöbb helyszínre el lehet jutni. Az étkezés a Falu ebédlőjében, egy 3800 férőhelyes teremben lesz megoldva. A Faluban kiváló fölszereltségű klinika biztosítja az egészségügyi hátteret, rekreációs célokra pedig uszoda, edzőterem áll a résztvevők rendelkezésére.

Az értekezlet utolsó napján került sor a csapatsportágak sorsolására, férfi vízilabdázóink és kosaraink számára az alábbi eredménnyel:
 
 
Férfi vízilabda:
 

A csoport

B csoport

C csoport

D csoport

Kína

Ausztrália

Szerbia

Magyarország

Spanyolország

Oroszország

Amerikai Egyesült Államok

Olaszország

Törökország

Brazília

Franciaország

Japán

Koreai Köztársasűg

 

Szingapúr

 

 
 
 
Férfi kosárlabda:
 

A csoport

B csoport

C csoport

D csoport

Kína

Szerbia

Oroszország

Amerikai Egyesült Államok

Németország

Törökország

Litvánia

Izrael

Románia

Kanada

Ukrajna

Finnország

Brazília

Ausztrália

Japán

Koreai Köztársaság

Csehország

Dél-afrikai Köztársaság

Fülöp-szigetek

Magyarország

Egyesült Arab Emírségek

Hongkong

Új-Zéland

Mexikó

 

További információ

Képgaléria

IMG_6965IMG_6976IMG_6986IMG_6999IMG_7014