Hírarchívum - 2011. április

Oktatói tenisz továbbképző tábor 2011-ben is

2011. április 28. (csütörtök) 21:14

Az előző évekhez hasonlóan ismét megrendezésre kerül az oktatói tenisz továbbképző tábor Keszthelyen.

Időpont: 2011. június 13 - 17. ( 5 nap-4 éjszaka)

Jelentkezési határidő: 2011. május 10.

Elhunyt Dr. Nádori László

2011. április 28. (csütörtök) 21:01
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a család fájdalmában osztozva búcsúzik dr. Nádori László tanár úrtól.
Professzor úr emlékét a magyar egyetemi sport megőrzi.
Új dékán áll az egyetemi sport egyik zászlóshajóján

A TF Kari Tanácsa 2011. április 21-én megtartott ülésén Dr. Tóth Miklós egyetemi tanárt, az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék vezetőjét, a Semmelweis Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettesét választotta új dékánjává.

Megválasztása 2011. július 1. napjától három év időtartamra szól.

Rektor Úr megbizatásához szívből gratulálunk, eredményes munkát, sport és oktatási sikereket kívánunk!

 

Forrás: Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar

Óriási sikerek alpesi síben

2011. április 27. (szerda) 16:33
Fotó: Berecz Anna
A FISU-FIS alpesi sí európai egyetemi körverseny összesített pontversenyében Berecz Anna óriásműlesiklásban első helyezést ért el, összetettben pedig a 3. helyen végzett. A Téli Universiadén is kiválóan szerepelt sportolót már a március 25-i díjátadó ünnepségen köszöntöttük. Újabb sikeréhez gratulálunk. Női csapatunk (Berecz Anna, Döme Zsófia, Miklós Edith, Hellner Szelina) 10 nemzetet maga mögé utasítva  6. lett.
Véget ért a Nyári Universiade csapatvezetői értekezlet
A MEFS képviselői hazatértek a XXVI. Nyári Universiade csapatvezetői értekezletéről, a kínai Shenzhenből. A helyi szervezők tájékoztatása szerint várhatóan az eddigi legnagyobb szabású egyetemi világjátékoknak lehetünk részesei idén augusztusban.

XXI. major’s papír Tavaszi CSÓTÓ CSÚCSFUTÁS

2011. április 18. (hétfő) 17:13
XXI. major’s papír Tavaszi CSÓTÓ CSÚCSFUTÁS
Czindrityi Attila megvédte tavalyi bajnoki címét.

Éppen elfogadható időjárás, színvonalas futamok, vidám arcok és a támogatók jóvoltából bőséges ajándékok, díjak.

Előadása kapcsán április 14-én rövid látogatást tett professzor Sárközy Tamás, a MEFS elnöke professzor Jánosi Zoltán rektornál, akit a hét elején választottak újabb akadémiai ciklusra az intézmény élére. A megbeszélés témái között az intézményi és az egyetemi sport fejlesztésének lehetséges irányai szerepeltek.

Csapatvezetői értekezlet Shenzhenben

2011. április 15. (péntek) 12:56

Április 12-én kedden a XXVI. Nyári Universiadé helyszínére, a kínai Shenzhenbe utazott Dr. Vincze Pál csapatvezető, a MEFS alelnöke és Kovács György, a MEFS sportszakmai munkatársa az immár hagyományos keretek között megrendezett csapatvezetői értekezletre. A helyszínbejárásokon túl kiemelten általános és sportági tájékoztatók illetve a csapatsportágak sorsolása szerepel a programban.

A MEFS a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével egyetértésben nevezte a férfi kosárlabda csapatot Shenzhenbe. Bár a bizakodás mellett nem sok remény látszott a 24-es táblára kerüléshez (ez a lehetséges résztvevői létszám), de a hivatalos visszajelzés szerint a magyar csapat a tartalékok között szerepelt. A MEFS április 8-án kapta a kínai szervezőktől az üzenetet, férfi csapatunk ott lehet az augusztusi megmérettetésen. Óriási siker és nagy lehetőség, hiszen utoljára 1991-ben léptek pályára férfi kosarasok az angliai Sheffieldben. Sorsolás április 14-15-én Shenzhenben lesz.

2011. április 01-03.: Szerb-Magyar egyetemi sportkapcsolatok

Magyar részről a MEFS, Szerbiából a GÁRDOS civil szervezet és a Vállalatgazdaságtan és Vállakozási ismeretek Főiskolája szervezésében immár második alkalommal találkoztak egymással a két ország egyetemi sakkcsapatai.