MEFS Országos Értekezlet, Tata

2010. október 04. (hétfő) 22:48 Írta: Varga Gábor    -    
MEFS Országos Értekezlet, Tata
Több év után, október 1-2-án látta szükségét és alkalmasnak az időt a MEFS vezetése, hogy országos értekezlet keretében értékelje, vonjon mérleget az elmúlt évek eredményeiről, mutassa be tevékenységét, az értekezlet előadói révén késztesse továbbgondolásra az egyetemi sport szeretőit.
 
A tatai Olimpiai Központ reprezentatív tárgyalójában közel 60 intézményi szervezeti egység vezető és testnevelő mellett az egyetemi klubok képviselői is megjelentek. A közel 60 résztvevőt Dr. Vincze Pál, a MEFS megbízott elnöke köszöntötte.
 
A feszített programot Dr. Hédi Csaba, a MEFS főtitkárának, a MEFS elmúlt 5-7 évének eredményeit, tevékenységét, de hiányosságait sem elhallgató prezentációja nyitotta. A tényekre és adatokra épülő, gazdag ábraanyagot bemutató előadást az elnökség által felkért előadók követték.
 
Bardóczy Gábor a Sportért Felelős Államtitkárság főosztályvezetője a szervezet struktúrájáról és a feladatokról, míg Szabó László, a miniszter és az államtitkárság szaktanácsadója a sportpolitika irányairól és az egyetemi és az egyesületi sportot érintő pozitív változásokról tartott igen inspiratív és átfogó előadást.
 
A kávészünetet követően az előadók sorát Dr. Nagy Ágoston (Debreceni Egyetem), Boda Péter (Miskolci Egyetem), Nagy Tamás (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Dr. Papp Gábor (PEAC), Bretz Gyula (MAFC) illetve Dr. Székely Mózes (BEAC) követte.
 
A péntek délutáni programot a Versenysport Bizottság ülése zárta, melyen véglegesítésre kerültek a 2010/2011 tanévi országos döntők helyszíneinek rendező intézményei, klubjai, illetve immár hagyományosan az ülés keretében köszönte meg Dr. Vincze Pál megbízott elnök az elmúlt évi szervező tevékenységüket.
 
A szombat délelőtti program a MEFS szabadidő és versenysport tevékenységének problematikájával foglalkozott, különös hangsúlyt adva a meglévő rendszerek még hatékonyabb és eredményesebb működtetésének.
 
A kétnapos országos értekezlet keretében nagy horderejű megállapodás aláírására is sor került, mely szerint a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Lion Sport Kft. együttműködésének köszönhetően mind az intézmények sportszervezetei (klubok, tanszékek), mind a hallgatói önkormányzatok, de egyénileg a hallgatók és oktatók nagyarányú vásárlási kedvezményt kapnak a forgalmazótól. A cég ajánlatát a MEFS-sel történt megállapodás eredményeképpen hamarosan megküldjük az intézményeknek, illetve a MEFS honlapján is olvasható lesz.

További információ

Képgaléria

img_4221img_4223img_4249img_4263img_4274img_4277img_4281img_4283img_4288img_4289img_4294img_4296img_4305img_4317img_4321