MEFS éves rendes közgyűlése

2010. április 09. (péntek) 12:40 Írta: Varga Gábor    -    
MEFS éves rendes közgyűlése
Április 8-án a Magyar Sport Háza konferenicatermében, az Unviersiadé érmeseinek díjátadó ünnepsége után került sor a MEFS évi rendes beszámoló közgyűlésére.

 

A küldötteket és a vendégeket Dr. Hédi Csaba főtitkár és Dr. Vincze Pál alelnök – az elnökség által megbízott elnök – köszöntötte, kiemelten is Dr. Frenkl Róbert Örökös Elnök özvegyét, Sylvia asszonyt.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Bánki Erik úr, az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, aki rövid tájékoztatást adott a bizottság magyar sportot és az egyetemi sportot érintő rövid és közép távú elképzeléseiről.

A küldöttek egyhangúlag, tartózkodás nélkül elfogadták a 2009. évi szakmai és pénzügyi beszámolót a mérleggel illetve a Gábori Ferencné vezette Felügyelő Bizottság jelentését. Ugyancsak tartózkodás nélkül, egyhangúlag került elfogadásra a 2010. évi pénzügyi terv és a program.

Dr. Hédi Csaba főtitkár tájékoztatta a küldötteket, hogy mivel az ez évi állami támogatásról szóló szerződés a szakállamtitkársággal még nem került aláírásra, a MEFS már futó és az elkövetkezendő hónapokban tervezett programjainak pillanatnyi finanszírozása bizonytlanná vált. Dr. Vincze Pál megbízott elnök elképzelhetőnek tartja, hogy a MEFS programok (MEFOB, Universitas Kupa) lebonyolítását fel kell függesztenünk, és a betervezett nemzetközi részvételt egyes főiskolai világbajnokságokon vissza kell mondanunk.

Felszabadultabb hangulatban került sor a MEFS elismeréseinek átadására. A MEFS legmagasabb elismerését, posztumus Életműdíjat ez évben Dr. Frenkl Róbert kapta, kinek özvegyét, Frenkl Sylviát Dr. Honfi László és Dr. Vincze Pál köszöntötték. MEFS Aranyplakett elismerésben részesült Szaniszló Sándor (Miskolci Egyetem), Gyöngyösi Jolán (Széchenyi István Egyetem), Kelemen Endre (ELTE), Dr. Kovács Tibor sportorvos és Karger Kocsis László a Sportszakállamtitkárság protokollfőnöke. Hallgatói díjat kapott: Gyarmat Zsolt (SZTE), Pap Csaba (PTE) és Rédli András (Óbudai Egyetem).

A MEFOB összesített pontversenyét a Semmelweis Egyetem nyerte, második lett a Szegedi Tudományegyetem, harmadik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Különdíjat kapott az ELTE, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Kodolányi János Főiskola.

További információ

Képgaléria

IMG_1474IMG_1561IMG_1570IMG_1574IMG_1589IMG_1598IMG_1601IMG_1634IMG_1640IMG_1643