Eddig nem egy fáklyásmenet

2009. július 02. (csütörtök) 22:34 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    

Vegyes napon van túl a magyar küldöttség. A férfi vízilabdacsapat annak rendje és módja szerint elverte első ellenfelét, amely jelen esetben a 12-3-as vereséget szenvedő Lengyelország volt. Ugyancsak pozitívum Gombás Laura teljesítménye: a női torna csapatversenyben egy szem magyarként versenyezve csoportjában a harmadik helyen végzett, összesítésben a 15. helyen jutott be a szombaton rendezendő összetett döntőbe. Ezzel azonban vége is az örömöknek.

 

Vívásban a férfi és a női versenyben is a nyolcaddöntőig jutottak a mieink. Férfi kardban Gémesi Csanád már a legjobb 64 között kiesett, Hamar Balázs egy körrel később. Nagy Pál és Nagy Zsolt került be a legjobb tizenhat közé, de ott előbbi egyetlen találattal veszített, utóbbinak pedig kínai ellenfél jutott, márpedig Kína teljes vértezetben érkezett, az egyik csapattag véleménye szerint verhetetlenek. A szakvezetés sincs nagyon más véleményen, az ő megállapításuk szerint ez a mezőny erősebb, mint egy jó világkupa-mezőnye, ahogy ők mondták: "Mi sem hittük volna, hogy ennyire erős lesz."

A nőknél sem volt sokkal jobb a helyzet, Nagy Ajándék már a csoportjából sem jutott tovább, Antal Edina és Bukócki Bianka a legjobb 32 között vérzett el, Tóth Annamária útja pedig egy német és egy orosz riválison keresztül vezetett volna a negyeddöntőbe és habár az első akadályt vette, a másodikon elbukott, pedig akkor is vezetett.

Zárásként jött két lánycsapat, előbb a focisok kaptak ki 2-0-s vezetésről Írországtól, aztán a kosarasok 82-60-ra Oroszországtól.

Napközben elkezdett terjedni az információ, hogy egy ausztrál sportoló H1N1-re utaló tüneteket produkált és ezért elkülönítették. A hír igaz, egy ausztrál úszó fiúról van szó, aki június 29-én érkezett, részt vett egy edzésen az uszodában, majd ismerőseivel étkezett a városban, és amikor a faluba ért, rögtön jelezte a csapatorvosnak, hogy nem érzi jól magát, így azonnal elkülönítették és miután a belgrádi katonai kórházban hat óra alatt megállapították, hogy H1N1-gyel fertőzött, azokat is elkülönítették, akik vele közvetlen kapcsolatban álltak. Egyiküknek sincs azonban komoly baja, de a szervezőbizottság ismételten és nyomatékosan felhívta mindenki figyelmét a higiéniai szabályok betartására, egyúttal jelezve, arra, hogy a faluban járvány törjön ki, minimális az esély.

 

További információ