Elnöki záró gondolatok a 2008-as évről

2008. december 15. (hétfő) 21:22 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    

A 2007-es jubileumi évet követően 2008. nyugodtabbnak ígérkezett. Persze nem ültünk babérjainkon, szolidan örültünk a szép jubileumi eseményeknek, elsősorban az igen jól sikerült közgyűlésnek és minden egyéb programpontnak.

De örömmel jelenthetjük, hogy a 2008-as esztendőt sem a szürkeség jellemezte. Bebizonyosodott, helyes az a filozófia, hogy nem mindig azt kell panaszolni, csekély a sportolni kívánó hallgatók száma, hanem azon kell dolgozni, akik akarnak, legyen lehetőségük a sportolásra. Illeszkedjék a sport, legyen meghatározó tényező az életmód kultúrában.

Több szinten is értékes eredményeket jeleznek a 2008-as esztendő hírekben is nyomon követhető tényei. Universitas Kupa, MEFOB, Egyetemi-Főiskolai Világbajnokságok. Több tízezer hallgató jelenti az alapokat, melyre épül a minőségi sport. Kedvezőek a hírek arról is, hogy számos helyen élénkül az intézményeken belüli sportélet.

Szerények a feltételek, de mindnyájan igyekszünk ezekkel jól gazdálkodni. Ironikus, némileg cinikus a megállapítás, minket nem érint a pénzügyi krízis, a gazdagokat sújtja elsősorban. Megszoktuk a tisztes szegénységet, igyekszünk azon, hogy a család minden tagja hozzájusson a legszükségesebb feltételekhez. A gondok ellenére, a felsőoktatás megbecsült részeként, szerény bizakodással tekintünk a 2009-es esztendőre.

 
 
Dr. Frenkl Róbert         

További információ