Ülésezett a MEFS elnöksége

2008. december 05. (péntek) 18:38 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Ülésezett a MEFS elnöksége

Évi rendes ülését tartotta a MEFS elnöksége december 4-én a Magyar Sport Házában.

 

Napirenden a közgyűlés óta eltelt időszak, a 2008. évi programok végrehajtásáról szóló beszámolók szerepeltek, így a 33 sportágban sikeresen megrendezett Egyetemi-Főiskolai Bajnokságok, az Universitas Versenyrendszer és a Főiskolai Világbajnokságokon történt részvétel. Szó volt a MEFS III. negyedévi pénzügyi helyzetéről, mely az ésszerű és a takarékos gazdálkodásról mutatott reális képet. Bemutatásra került az egyetemi-főiskolai sportegyesületek működési és műhelytámogatások pályázatainak eredménye. Az átutalások már megtörténtek. Tartalmas, a MEFS jövője szempontjából lényeges polémia alakult ki a jövő év pénzügyi kilátásairól.

Az elnökség támogatta a Versenysport Bizottság azon javaslatát, hogy az elmúlt tanévi MEFOB pontverseny első három helyezett intézménye és további három intézmény serleg elismerésben, illetve a labdajátékokban országos döntőbe jutott csapatok - az elmúlt évhez hasonlóan - utazási hozzájárulásban részesüljenek.

Tájékoztató hangzott el a Téli és Nyári Universiaden tervezett részvétel előkészületeiről. A Téli Universiadén Kínában (Harbin) 3 sportágban - alpesi sí, snowboard, rövidpályás gyorskorcsolya - várhatóan 10-12 sportoló vesz részt, míg a nyárin Belgrádban 2009. júliusában 14 sportág 130-140 sportolója állhat rajthoz. Az alapsportágak mellett jelezte részvételi szándékát a női vízilabda, a női-férfi labdarúgás és a női kosárlabda.

 

További információ

Képgaléria

elnokseg1elnokseg2elnokseg3elnokseg4