Új vezetőséget választott a MEFS regionális közgyűlése

2007. október 19. (péntek) 22:59 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Új vezetőséget választott a MEFS regionális közgyűlése
Bácskai Sándort választotta meg elnökének a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) Nyugat-Magyarországi Regionális Tanácsa közgyűlése pénteken. A Pannon Egyetem Tesnevelés Tanszékének vezetője a lehetséges huszonhétből huszonkét voksot szerzett meg. Dr. Gál László leköszönő elnök úgy fogalmazott, a vezetőség négyéves mandátumának lejártával eljött a fiatalítás ideje. Beszámolójában kitért egyebek mellett arra, hogy a tizenhét éves szervezet 2003-óta működtet három régiót (Budapest, Nyugat- és Kelet-Magyarország). A BDF címzetes főigazgatója leszögezte, az elmúlt időszakban kialakították az Universitas Kupa működési rendjét, ami mára egy stabil működőképes rendszer képét mutatja.

Dr. Czetter Ibolya  a BDF rektor helyettese kifejtette: a Berzsenyi Dániel Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem házasságával Szombathely egyetemi várossá válik, és többek között a munkájukat szívvel-lélekkel végző MEFS regionális vezetőinek hála, a vasi megyeszékhellyel a sportéletben is egyre jelentősebb eredményekre lehet számítani. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Prof. Dr. Takáts Péter, a Nyugat Magyarországi Egyetem rektor helyettese és Dr. Polgár Tibor BDF Testnevelési intézet vezetője, dékán helyettes.

Dr. Vincze Pál, a sportszövetség alelnöke nagy sikerként értékelte azokat a fejleményeket és eredményeket, melyeknek a szakemberek a nyugati régióban az elmúlt években a felsőoktatási sportélet révén tanúi lehettek. Egyetlen nagy problémának az utazási költségek előteremésének nehézségét tartotta, aminek következményeként a MEFOB-on induló egyes csapatok számára szinte „legyőzhetetlenné” váltak a távolságok. Az érintettek útiköltségének támogathatóságán tovább fáradozik a MEFS. Pozitívnak tűnik az a fejlemény, hogy a szakállamtitkárság a tervek szerint az eddiginél is nagyobb figyelmet kíván fordítani az egyetemi-főiskolai sportra. A közgyűlésen emlékplakettel ismerték el Kuti József, Lázár Béla, Várnagy András, Szabóki Zoltán, Mészáros Mihály és dr. Kiss Sándor elnökségi tagok tevékenységét.

Kívés István irodavezető tájékoztatót tartott az Universitas Kupáról. Ismertette a 2007-2008-as tanévben rendezői feladatokat vállaló intézmények listáját. Elfogadták a jelenlévők azt a javaslatot, hogy Regionális Döntőt az rendez majd, akinek az adott sportágban továbbjutott csapata. A kosárlabda regionális döntő helyszíne már biztos: a PTE. Mivel a Déli Körzetben már lezajlottak a döntők.

 

Az elnökség összeállítása:

 

elnök

 

Bácskai Sándor Pannon Egyetem

 

elnökségi tagok Gyömörei Tamás SZE
  Horváth Zoltán BDF
  Hécz Roland hallgató NYME Sopron
  Molnár Ferenc Dunaújvárosi Főiskola
  Konkoly Gabriella hallgató Pannon Egyetem
  Téczely Tamás PTE
  Dr. Papp Gábor PTE
  Deme Dóra hallgató PTE

 

További információ

Képgaléria

regionalis1regionalis2regionalis3regionalis4regionalis5