2007. október

Sítovábbképző és Sítúravezetőképző TáborA MEFS 2008-ban is Sítovábbképző és Sítúravezetőképző Tábort szervez.

Helyszín: Ausztria, Hochkar
Időpont: 2008. január 26-31.

VI. Országos Sporttudományi Kongresszus

2007. október 26. (péntek) 20:23

Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) VI. Országos Sporttudományi Kongresszusát tartja Egerben, 2007. október 28-30-ig.

Részletes program az MSTT honlapján olvasható.

ÚJ! - Ritmikus Gimnasztika Verseny

2007. október 25. (csütörtök) 19:30

A Semmelweis Egyetem TSK (TF) kezdeményezésére Ritmikus Gimnasztika Verseny kerül megrendezésre 2007. december 1-én.

Versenykiírás

Új vezetőséget választott a MEFS regionális közgyűlése
Bácskai Sándort választotta meg elnökének a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) Nyugat-Magyarországi Regionális Tanácsa közgyűlése pénteken. A Pannon Egyetem Tesnevelés Tanszékének vezetője a lehetséges huszonhétből huszonkét voksot szerzett meg. Dr. Gál László leköszönő elnök úgy fogalmazott, a vezetőség négyéves mandátumának lejártával eljött a fiatalítás ideje. Beszámolójában kitért egyebek mellett arra, hogy a tizenhét éves szervezet 2003-óta működtet három régiót (Budapest, Nyugat- és Kelet-Magyarország). A BDF címzetes főigazgatója leszögezte, az elmúlt időszakban kialakították az Universitas Kupa működési rendjét, ami mára egy stabil működőképes rendszer képét mutatja.

Nemzetközi Evezős Edzői Konferencia

2007. október 19. (péntek) 22:45
Nemzetközi Evezős Edzői Konferencia Budapesten 2007. november 8-11-ig.
Bővebb információ a www.hunrowing.hu oldalon.

Sportszakos Hallgatók 56. Sporttalálkozója

2007. október 16. (kedd) 12:08
Sportszakos Hallgatók 56. Sporttalálkozója
2007. október 6-7-én Budapesten, az ELTE Testnevelési és Sportközpontjában, illetve a SE TSK (TF) sportlétesítményeiben rendezték a Sportszakos Hallgatók 56. Sporttalálkozóját. A rendezvényen hét, testkultúrális szakemberképzést folytató intézmény (TF, Pécs, Szeged, Nyíregyháza, Szombathely, ELTE, Eger) több mint 300 versenyzője vett részt.

Soros ülés

2007. október 15. (hétfő) 22:40
Soros ülés
Október 5-én az ELTE szenátusi termében tartotta soros ülését a Testnevelés és Sportszakmai Kollégium. A testkultúrális szakemberképzést folytató intézmények szakmai és érdekképviseleti testülete az OKM és az ÖTM Sport Szakállamtitkárságának is javaslattevő, tanácsadó szervezete.

Elhunyt Zsivótzky Gyula

2007. október 13. (szombat) 00:12
A MEFS mély megrendüléssel értesült Zsivótzky Gyula olimpiai bajnok, a nemzet sportolójának elhunytáról. A legendás atléta, edző, sportvezető, sportbarát 70 éves korában örökre elhagyta az atlétika pályát, átadva a stafétabotot fiának, az atlétaszerető közönségnek. Zsivótzky Gyula több egyetemi világverseny győztese és szereplőjeként örökre bevéste magát a magyar egyetemi-főiskolai sport történetébe is.
 
Zsivótzky Gyula

Rajkay Tibor Emlékverseny

2007. október 11. (csütörtök) 18:24
Rajkay Tibor EmlékversenySzombaton a Debreceni Egyetem patinás főépülete elől rajtoltak a 35. alkalommal megrendezett Rajkay Emlékverseny résztvevői. Profi atléták, egyéb sportágból átruccanó versenyzők, valamint egyetemisták és – jó értelemben véve – hobbifutók is elindultak a különböző távokon. A Kerékgyártó Emlékverseny  női 5000 métere és férfi 10000 métere is sok indulót mozgatott meg, csakúgy, mint a nevezési díj nélküli RIGIPS-futás, amelyen 2,5 kilométer volt a teljesítendő táv. Összességében egy jó hangulatú eseményen van túl a mezőny, amely szerencsére kifejezetten szép időben tudott futni, így a szpíker bíztató szavai nélkül is remek közérzettel nyargalhattak volna a szombatot a Rajkay Emlékversenyen eltöltő sportolók, vele a fedélzeten azonban még vidámabb volt minden.
 

Eredmények

 

További hírek a Debreceni Egyetem honlapján!

A MEFS megalakulásának 100. évfordulója tiszteletére ünnepség keretében emlékezett a közel 50 éves Károly Róbert Főiskola. Az ünnepségen előadást tartott Dr. Frenkl Róbert, a MEFS elnöke és Elbert Gábor államtitkár. Dr. Magda Sándor, a főiskola rektora  hozzászólásában kihangsúlyozta a sport fontosságát, a rendszeres szabadidősporttevékenységtől a versenysportig. Így vált fontossá a kézilabda, melyet városi összefogással, minél magasabb szinten kívánnak működtetni. Az ünnepség keretében kiállításon mutatták be az intézmény fél évszázadának történetét, melyet Dr. Dinya László rektorhelyettes nyitott meg. A résztvevők megtekinthették a MEFS centenáriumi vándorkiállítását is. Az ünnepséget követően Dr. Frenkl Róbert centenáriumi bronzplakettet adott át Dr. Magda Sándornak, míg MEFOB ajándékkal kedveskedett Dr. Dinya Lászlónak.
1 / 2 oldal