Az elnökség elfogadta az Universiadéről készült jelentést

2011. szeptember 30. (péntek) 16:05 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Az elnökség elfogadta az Universiadéről készült jelentést
Bár az információ már napvilágot látott, a nemzetközi szövetségtől (FISU) még nem érkezett hivatalos értesítés arról, hogy egy pozitív doppingeset miatt öt helyett hat magyar aranyérem a sencseni Universiade mérlege – derült ki a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi ülésén, amelyen a testület tagjai elfogadták az eseményről készült jelentést (egyébként a súlyemelésben ezüstérmes Nagy Péter léphetne eggyel előrébb).

A grémium támogatta Sárközy Tamás elnök kezdeményezését, hogy a 2013-as kazanyi Universiadéra minden olyan élsportoló részvételét tegyék kötelezővé, akik valamilyen formában juttatásban részesülnek felsőoktatási intézményükben – természetesen ezt az egyetemek közreműködésével lehet megvalósítani, és az elnök hivatalos levélben mindezt indítványozta is valamennyi rektornál. Kiss Balázs, egykori kalapácsvető olimpiai bajnok és kétszeres Universiade-győztes, az elnökség tagja mindehhez hozzátette, hogy annak idején a kaliforniai egyetemen kreditekkel díjazták a részvételét – hasonlót minden további nélkül be lehetne vezetni Magyarországon is.

Sárközy Tamás elnök beszámolt arról is, hogy a rektori konferenciának és Hoffman Rózsa oktatási államtitkárnak egyaránt levelet írt annak érdekében, hogy állítsák vissza a hallgatói sport-normatívát, azaz az egyetemek költségvetésének egy bizonyos százalékát kötelezően sportra kellene fordítani. A MEFS mindenesetre új stratégiát dolgoz ki, hogy az egyetemekre járó nem igazolt, de a szabadidősportban érdekelt egyetemisták és főiskolások számára minden eddiginél sűrűbb és vonzóbb programokat kínáljon a jövőben. Kiss Balázs felkérést kapott arra, hogy az üzleti életben szerzett tapasztalatait kamatoztatva segítsen egy hallgatói adatbázis kiépítésében, amely az egyetemisták tömegsport-eseményeinek népszerűsítéséhez fontos.

Az elnökség végül döntött azokról a pályázatokról, amelyek révén 20 millió forinttal támogatja az egyetemi sportklubok működését.

További információ

Képgaléria

IMG_9267IMG_9276IMG_9302