Cseh László: egy rövidpályás ob-re emlékeztetett a színvonal!

2011. november 07. (hétfő) 21:47 Írta: Szalay Péter, T-Mobile Sporthír Szolgálat    -    
Cseh László: egy rövidpályás ob-re emlékeztetett a színvonal!
Nagy feladatot adott magának Cseh László, amikor alig több mint három óra leforgása alatt kilenc versenyszámban is elindult a hétvégi egyetemi úszóbajnokságon, de az ott megszerzett érmek száma és azok „minősége” azt bizonyította, hogy nem lőtt túl a célon. Ahol csak rajthoz állt, érem volt a jutalma: 5 arany, valamint 2-2 ezüst és bronz.

– Eddig is egy kifejezetten hangulatos és a maga nemében különleges versenynek tartottam az egyetemista és főiskolás úszók bajnokságát, amelynek mezőnye és színvonala idén már egy rövid pályás országos bajnokságéra emlékeztetett – jelentette ki a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak nyilatkozva Cseh László, aki ezúttal a Budapesti Műszaki Egyetem színeit képviselte. – Nyilvánvaló, hogy a mi vetélkedésünk még így sem hasonlítható az amerikai egyetemisták évente többször is ismétlődő összecsapásaihoz, amelyeken nemzeti rekordok mellett olykor világcsúcsok is születnek, de az itthoni fejlődés is egyre inkább dicséretesnek mondható.

A Komjádi uszodában lebonyolított „sűrített” verseny sokat kivett Cseh Lászlóból, ezzel is magyarázható, hogy a hétfő délelőtti gyakorlás alól felmentést kért Turi Györgytől, az edzőjétől.

– A kilenc rajt szerintem felért egy amolyan dupla edzéssel, ezért gondoltam úgy, hogy most az egyszer tényleg könnyítést érdemelek – folytatta a T-Mobile Team támogatott élsportolóinak immár rangidősnek számító híressége. – Azzal tisztában voltam, hogy Gyurta Dani ellen csak „turista” lehetek a 100 méteres mellúszásban, az viszont csak az önbizalmamat növelhette, hogy a győztes számaimban végig kezemben tartottam a versenyt, így például a 100 pillangón is, ahol a Biczó Bence elleni szereplésemet kisebb rangadóként emlegették. Frissen és nagyon jól felkészülten szeretnék versenyezni a hétvégi százhalombattai rövid pályás országon bajnokságon, ahol – dacára annak, hogy a tét jelentősen emelkedik – ismét kilenc számban tervezem az indulásomat, hét egyéniben és két váltóban. Még mindig kemény edzésekből és rápihenés nélkül indulok, de most a kilenc próbatétel teljesítéséhez három napom lesz.

A „téli” bajnokság után nem sokkal később a lengyelországi rövid pályás Európa-bajnokság következik, majd az évet az Egyesült Államok – Európa „szupertalálkozó” zárja. Nagy terhelést jelentő versenyek következnek, ezért sem maradhat el az kérdés, ami a világhírű úszó asztmás betegségének kezelésével kapcsolatos, egészen pontosan az újonnan választott gyógyszer hatásával.

– Nem olyan gyógymódról van szó, ami két, természetesen engedélyezett felhasználású pirula beszedése után minden veszélytől megszabadít. Hetekig tart a kúra, de nagyon bízom abban, hogy nem kerülök még egyszer olyan helyzetbe, mint a világbajnokságon – jelentette ki Cseh László, optimizmusát hangsúlyozva.

 

(T-Mobile Sporthír Szolgálat – Készítette Szalay Péter, a Telekom megbízásából)

További információ