MEFOB Döntők Szombathelyen

2011. január 28. (péntek) 11:56 Írta: Varga Gábor    -    

A FUTSAL és a KOSÁRLABDA sportágak Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok sportági döntőinek rendezési jogát kérte és kapta meg a Nyugat-magyarországi Egyetem. Ezen a héten megalakult a szombathelyi MEFOB-ok Szervező Bizottsága. Az első operatív értekezleten megtörtént a feladatok elosztása.

 

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség által a 2010-2011. tanév MEFOB Döntőinek rendezésére kiírt pályázatra a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület két sportágban – Kosárlabda és Futsal (férfi és női) – nyújtott be jelentkezést és – a MEFS Elnöksége döntése szerint – mindkettőt el is nyerte. Az elmúlt napokban a MEFS és az illetékes sportági szakszövetségek meghatározták a döntők időpontjait.

A szombathelyi MEFOB rendezvények szervezésére létrejött bizottság 2011. január 26-án tartotta meg alakuló ülését. A házigazda, a szervezőbizottság elnöke prof. dr. Gadányi Károly elnök rektor helyettes köszöntötte a bizottság tagjait, elsőként prof. dr. Takáts Péter oktatási rektor helyettest, a szervezőbizottság társelnökét. A protokoll után dr. Gál László c. főigazgató, SZoESE elnök, a szervezőbizottság alelnöke ismertette az általa és alelnöktársa, Dr. Polgár Tibor intézetigazgató, dékánhelyettes által kidolgozott programtervezetet. Ebben meghatározták a két rendezvény költségvetését, és hozzárendelték a feladatokhoz a végrehajtásért felelős személyeket. Mindkét rendezvényen előkészítésében fontos feladat hárul majd Horváth Zoltán SEK Sportközpont igazgatóra, Sárai Gabriella főiskolai adjunktusra, Kéri Péter HÖK elnökre és Kívés István SE titkárra. A kosárlabda szakmai titkári teendőket Csátaljay Gábor főiskolai tanársegéd, a futsalét pedig Sákovics Péter főiskolai adjunktus látja el. Sürgető feladatuk a döntők időbeosztásának, mérkőzésrendjének megtervezése, melyben nagy segítség lehet a NYME közös csapatainak minél nagyobb számú jelenléte.

Baloghné Bakk Adrienn és Szalai János irányítják az elmúlt évben MEFOB győztes lányok, Vetési Imre és Csátaljay Gábor pedig a bronzérmes fiúk selejtezőbeli és reményeink szerint a döntőbeli összecsapásait. Utóbbiak már sikeresen, két győzelemmel jutottak túl a Pannon Egyetemen. A lányok még nem kezdték el a sorozatot.

Sákovics Péter a futsal csapatok edzőjeként a tavaly győztes hazai lányokat ismét esélyesként prognosztizálta. Elmondása szerint a fiú mezőny nagyon tömör, amiben a szombathelyi csapat is egyenrangú szereplő, esélyes a döntőbe jutásra.

A Kosárlabda MEFOB Döntők időpontja: 2011. május 23-24.

A Futsal MEFOB Döntők időpontja 2011. április 5-6.

Mindkét esemény központi helyszíne: NYME Savaria Egyetemi Központ Sportcsarnoka.

Az intézmény jó hírnevet vívott ki korábbi rendezéseivel, melyhez most is hű kíván maradni – a Szervező Bizottság szándékai szerint.

További információ