Új elnök a FISU élén!

2011. augusztus 12. (péntek) 02:45 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Új elnök a FISU élén!

Augusztus 9-én a 32. FISU közgyűlésen megválasztották az új Végrehajtó Bizottságot a 2011-2015 időszakra, a 26. Nyári Universiade helyszínén, Shenzhenben.

Új elnökének a korábbi első alelnököt, a francia Claude-Louis Gallien-t választotta meg a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) Tisztújító Közgyűlése, miután 76 - 67 szavazat ellenében többséget szerzett a korábbi elnökkel, az amerikai George Killian-nal szemben.

Eredetileg négyen pályáztak az elnöki tisztségre: Gallien és Killian mellett a svéd Stefan Bergh-et és a finn Risto Nimienen-t jelöltette nemzetük egyetemi sportszövetsége, azonban még a választás előtt mindkettejüket visszahívták a FISU egységét szem előtt tartva.

Röviddel az eredmény kihirdetése után Gallien beszédet mondott, amelyben megköszönte a bizalmat és mint fogalmazta „a választás is egy verseny, ahogyan az egyetemi sportban, úgy ebben sem mások ellen versenyeznek, hanem elsősorban önmagukkal, és együtt másokkal egy közös cél érdekében, ami a kiválóság.” A FISU elnök beszédét harsány tapsvihar követte.

Első alelnöknek az orosz Oleg Matytsin-t választották meg.

További információ

Képgaléria

GallienKillian-GallienMatytsin