Hírarchívum - 2011. augusztus

Havannában, 2011. július 15-én, Világkongresszusa záróünnepélyén, a Nemzetközi Sportszociológiai Társaság kiemelkedő tudományos tevékenysége és a szervezetében alelnökként és VB tagként végzett, több évtizedes színvonalas munkája elismeréseként HONORARY MEMBER kitüntető címet adományozott Földesiné Szabó Gyöngyi professzor emeritának.
Universiade: az elmúlt tíz év legjobb magyar szereplése
Az elmúlt tíz év legjobb szereplését produkálta az Universiade-csapat, de az utóbbi két évtizedben is csak két jobb produkciót találni (1995, 1997) – mindezt egy olyan eseményen, amely minden korábbi rekordot megdöntött, hiszen 151 ország 7132 sportolója vett részt a 26. nyári Universiadén Sencsenben.

Három bronz zárásként

2011. augusztus 22. (hétfő) 16:19
Három bronz zárásként
Bár egy nap még hátravan a 26. nyári Universiadéból, a zárónapon már nem érdekeltek a magyar sportolók, így a három hétfői bronzéremmel véglegessé vált, hogy küldöttségünk 11 medáliát szerzett Sencsenben (5 arany, 2 ezüst, 4 bronz).
Pályázati felhívás a 2011/2012. tanévi országos bajnokságok rendezésére

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) pályázatot hirdet a 2011-2012. tanévi országos egyetemi – főiskolai bajnokságok döntőinek megrendezésére, melyre a Magyar Köztársaság felsőoktatási intézményei mellett jogi személyiséggel rendelkező egyesületek, szövetségek pályázhatnak.

Véres kosárvereség Kínától

2011. augusztus 21. (vasárnap) 19:47
Véres kosárvereség Kínától
Egy kalkulálható negyedik hely – rg-csapat –, néhány további helyezés, valamint egy sajnálatos incidens miatt vereséggel végződő kosárlabda-mérkőzés a soros versenynap mérlege az Universiadén.
Baji 6. helye 110 gáton, csapataink harcolnak a becsületükért
Egy hatodik és egy hetedik hely augusztus 20. sencseni mérlege, továbbá mindkét csapatunk emelt fővel jöhetett le a pályáról, illetve ki a medencéből, dicséretesen harcolva a becsületéért.

Orbán Éva ezüstérme és rekordja

2011. augusztus 19. (péntek) 16:01
Orbán Éva ezüstérme és rekordja
Bár csendesebb napnak ígérkezett, nem múlt el érem nélkül a péntek sem: Orbán Éva női kalapácsvetésben lett második, mégpedig új országos csúccsal.

Újabb remek nap két arannyal és egy ezüsttel

2011. augusztus 18. (csütörtök) 17:19
Újabb remek nap két arannyal és egy ezüsttel
Az Universiade legeredményesebb napját zárta a magyar küldöttség: sportolóink két arany- és ez ezüstérmet szereztek. Győzött Cseh László 400 vegyesen, Deák Nagy Marcell 400 méteres síkfutásban, Nagy Péter pedig csak nehezebb testsúlya miatt szorult a második helyre a súlyemelők +105 kilós kategóriájában.
Cseh László újabb aranyérme, a párbajtőrözők harmadikok
Cseh László és a férfi párbajtőrözők „párban“ szállítják az érmeket: két nappal az első medáliák érkezése után ismét ők tettek ki magukért, úszónk leiskolázta a mezőnyt 200 vegyesen, míg vívóink fantasztikusat küzdve, a döntőről hirtelen halálban lemaradva szerezték meg végül a harmadik helyet.

Baranyai János szép visszatérése Kínába

2011. augusztus 16. (kedd) 14:19
Baranyai János szép visszatérése Kínába
Egy ötödik, egy hetedik és két nyolcadik hely a magyarok mérlege a keddi napon: kevésen múlt, hogy nem lett jobb, különösen a kardcsapat koreaiak elleni negyeddöntős veresége fájó.
1 / 2 oldal