XI. Miskolci Egyetemi Sportnap több jelentős eseménnyel egybekötve

2010. október 04. (hétfő) 17:30 Írta: Varga Gábor    -    
A Miskolci Egyetem Diáksportköre 2010. szeptember 21-én 11. alkalommal rendezte meg az egyetemi sportnapot, melyen kiváló időjárásnak és a rendkívül tartalmas programkínálatnak több mint 3500 hallgató és oktató vett részt. A legnagyobb érdeklődésnek a kispályás labdarúgás, az asztalitenisz, a Mr. University (erőverseny), atlétikai hétpróba, karok közötti vetélkedő örvendhetett, de sokan indultak tenisz, sakk, streetball és strandröplabda sportágakban is.
 
A sportnappal együtt került lebonyolításra a MEFS intézmények közti szabadidős programja, az Universitas Sportnap is. A programon a Debreceni Egyetem, az Eszterházy Károly Főiskola és a Miskolci Egyetem csapatai vettek részt kispályás labdarúgásban, asztaliteniszben, streetball, strandröplabda, tenisz, atlétika és sakk sportágakban. A szervezők minden résztvevő számára biztosítottak étkezési csomagot, továbbá a MEFS támogatta a résztvevő intézmények utazási költségeit.
 
Ha nem is sportesemény, de kiemelkedő sporthír a Miskolci Egyetem körcsarnoka új sportburkolatának ünnepélyes keretek közötti átadása is. Az egyetem és Miskolc város sportvezetőit Boda Péter létesítményvezető köszöntötte. A legmodernebb Gerflor burkolat cseréjének költségeit az egyetem finanszírozta, melyet kiegészített a teljes falburkolat és ajtók cseréje, valamint a világítás korszerűsítése. A teljes felújítási projekt, mely az öltözők, raktárak, a külső borítás cseréjével zárul, 2012-ben fejeződik be.

További információ