Jubileumi Sportnap a Miskolci Egyetemen

2009. október 12. (hétfő) 18:59 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Jubileumi Sportnap a Miskolci Egyetemen
Megkésve kaptuk meg a beszámolót, de örömmel adunk hírt róla...
 
A Miskolci Egyetem Diáksportköre 2009. szeptember 22-én immáron 10. alkalommal, kötelezően sporttal töltendő tanítás nélküli munkanap keretében rendezte meg a Miskolci Egyetemi Sportnapot. A rektori szünetnek és a jó időnek köszönhetően a Sportnapon mintegy 3.000 - 3.500 fő vett részt, melyből a meghirdetett versenyszámokban indulók száma több mint 1.500 főt tett ki. A Miskolci Egyetem hallgatói, oktatói és dolgozói kispályás labdarúgás, asztalitenisz, atlétikai hétpróba, bográcsozás, csocsó, paintball, sakk, strandröplabda, streetball, tenisz, Mr. University választás és Karok Közötti Vetélkedő versenyszámokban mérhették össze erejüket és tudásukat.

Az atlétikai hétpróba már nem újdonság a Miskolci Egyetemen, jó volt egyszerre ennyi fiatalt atletizálni látni. A férfi és női összetett bajnoki cím megszerzéséhez távolugrásban, súlylökésben, 100 méter síkfutásban, 110 méter gátfutásban, gerelyhajításban, medicinlabda dobásban és magasugrásban kellett jó eredményt elérni

Érdekességnek számított, hogy a Mr. University - az egyetem legerősebb emberét kiválasztani hivatott – versenye során, a látványos feladatok (autó- és traktorgumi borogatás, furgon elhúzás, söröshordó cipelés stb.) mellett Vörös Zoltán, a legnagyobb magyar testépítő is bemutatót tartott.

Napközben kung-fu és nyilvános aerobic órabemutató is volt, a Mini Vidámpark keretében pedig mindenki kipróbálhatta a vizifocit, szörfszimulátort, cash-boxot, bungee runt és a mászófalat.

A jubileumi Sportnap két különlegességgel szolgált: a rendezvény évek óta leginkább várt programeleme, a Játék Határok Nélkül mintájára szervezett vetélkedő hagyományos feladatai megújultuk, másrészt pedig az eredményhirdetés gazdagsága minden korábbi Sportnapon túltett. Minden versenyszám valamennyi kategóriájának az 1-3. helyezettjei éremben, oklevélben és – a sok szponzornak köszönhetően – tárgyjutalomban részesültek, ezen felül pedig a legjobbak egy-egy kupát is hazavihettek.
 
A hagyományoknak megfelelően, a Sportnapot követően az egyetemi szórakozóhelyeken ingyenes volt a belépés a Sportnap résztvevőinek, vagyis fergeteges záróbulival fejeződött be a nap.

További információ

Képgaléria

atletikabajnokcsapatsakkvizifoci