Nekünk nyolc

2009. július 12. (vasárnap) 16:06 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    

 

A Kína elleni döntőben sajnos nem sok esélyünk volt, az ellenfél tavalyi olimpiai csapatából egyetlenegy ember nem jött el - rajta kívül nyilván mindenki egyetemista -, magyarán a felnőtt válogatott játszott itt Belgrádban, aztán ment tovább a világbajnokságra. Ennek megfelelően villámgyorsan elhúzott Kína, mire igazán eszméltünk 7-2 volt oda, aztán hiába kapták el a fonalat a lányok, a botrányos játékvezetés megfosztotta őket a szoros eredmény lehetőségétől, 12-8 lett a vége.

Mindeközben egy negyedik és egy ötödik hellyel is gazdagabbal lettünk úszásban, előbbit 400 gyorson Farkas Mariann, utóbbit 200 pillangón Hajnal Erika szerezte.

Két kilencedik és egy tizenegyedik hely is jutott még, Kovács Tamás a férfi félmaratoniban, Takács Dávid pedig 800 méteren maradt le éppen a pontszerzésről, míg Nagy Mónika az első tízről női félmaratoniban.

A napot cselgáncs-csapatunk balszerencséje tette teljessé: szegény mellé a sportág őshazája, Japán került az első körben, amellyel véget is ért a szereplésünk.

Vasárnap már csak a férfi pólócsapat 5. helyért vívandó meccse van hátra és befejeződik a 25. nyári universiade érdemi része.

További információ