Gyűlnek az érmek

2009. július 11. (szombat) 12:39 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    

Szépen termel a cselgáncs-különítmény: egy ezüst és két bronz a mérleg eddig, a férfiak csapatversenye pedig csak szombaton esedékes.

 

Csernoviczki Éva állhatott utoljára dobogóra: a 48 kilogrammosok között versenyző magyar lány a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is simán nyert, az elődöntőben viszont simán veszített. Kedvét azonban szerencsére ez sem szegte, a vigaszágon egyetlen meccsét látványos ipponnal hozta és megszerezte a harmadik helyet, egyszersmind a magyar küldöttség hetedik érmét.

Egyébként a Tasmajdan-uszoda volt az érdekes történések helyszíne: egyrészt Hajnal Erika a hatodik helyen került be a 200 pillangó szombat esti döntőjébe, másrészt Takács Krisztián volt az egyetlen, akit kizártak az 50 gyors elődöntőjében. Pedig jól indult: Takács a nyolcadik helyen jutott tovább az előfutamból, a döntőbe pedig a harmadik idővel került volna, ha.

Ha a Gercsák Balázstól kölcsönkért egészalakos dressze nem a társadalmilag legkellemetlenebb testrésznél vékonyodik el és készül szakadásra, ami miatt Takács felvett alá egy fecskét. Csakhogy a szabály szerint nem lehet két dresszben úszni és a kölcsöndressz révén saját elmondása szerint szárnyaló Takács mögötti bíró ki is szúrta a derekánál lévő kis dudort, de azért hagyta, hogy leússza az egész távot, csak azután jelentett.

Ha minden jól megy, este mi azt jelenthetjük majd, hogy megvan a második aranyérmünk, a női vízilabdacsapat ugyanis Kína ellen a tornagyőzelemért játszik majd.

További információ