Egy ezüst, egy bronz

2009. július 09. (csütörtök) 23:20 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Többnapi rendszeres járás után meglepő látvány fogadta a pingpong-terembe érkezőket: átrendezték az egészet. Ezzel még nem is lett volna probléma, ha a két párosunk meccsét nem ahhoz a 11-es és 12-es asztalhoz írták volna ki, amely már nem is létezett.

 

Sőt, Jakab János egyéni nyolcaddöntője helyszíneként az egyik lapon a 2-es, egy másikon a 11-es szerepelt. Ehhez jött még, hogy jól elverték mindkét egységet. Molnár Csaba és Zombori Dávid például villámgyorsan kikapott, pedig egy szettet még rá is húztak: 0-3 után mindenki kezet fogott mindenkivel, mire szóltak nekik, hogy nem három, hanem négy nyert szettig tart a meccs. Sokat azonban ez sem segített, a negyediket is elbukták és drukkolhattak tovább a Jakab, Zwickl Dániel duónak, amely küzdött a kínaiakkal, de szintén kikapott.

Ekkor még nem volt háromnegyed tíz. Odaát, a cselgáncs-csarnokban jól indult, Baczkó Bernadett ipponnal hűtötte le heves ellenfelét, de aztán ugyanígy kiesett, miközben Ungvári Attila a mellettük lévő szőnyegen bekezdett. Egy jukóval győzött az algériai Elarbi Grini ellen, és amikor már azon volt, hogy csak kivárja, amíg lepereg a hátralévő pár másodperc, Baczkó második meccse is elkezdődött a szomszédos szőnyegen, amelynek sajnos vereség lett a vége.

Ungvári azonban belejött, a második fordulóban még simábban nyert a horvát Mateo Semiz ellen, ipponnal, aztán a japán Avano Jaszuhiro ellen is ugyanígy végzett.

Közben a 66 kilogrammos férfiak között Hammer Balázs elveszítette legelső mérkőzését.

Az elődöntőben aztán Ungvári a belga Joachim Bottleau-nak sem kegyelmezett, keretbe foglalva a finálé felé vezető utat, jukóval győzött. A fináléban aztán intés jött intés hátán, a finisig kettő-kettő, de aztán nyolc másodperccel a vége előtt Ungvári váratlanul és a sportág szokásaival merőben ellentétesen megkapta a harmadikat is, ami összességében már vazarival egyenlő, így kikapott.

De ettől még jól folytatódott a nap: a női vízilabda-csapat ügyesen megverte Oroszországot, a döntőben pedig azon Kína ellen játszik, amelytől a csoportban kikapott.

A csütörtök zárása lett azonban csak szép, Szabó Attila a surranópályán bronzérmet szerzett! Még szerda délelőtt kezdődött el a férfi tízpróbázók versenye, amelyben a negyedik helyen fordult a magyar atléta. Később is a harmadik-negyedik helyen tanyázott, a gerelyhajítást megnyerve éppen visszalépett a dobogóra és már nem is jött le onnan, a zárófutásban megvédte harmadik helyét és bronzérmes lett.

További információ