Még egy bronz

2009. július 08. (szerda) 12:35 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Mozgalmas nap volt a keddi, sikerrel, félsikerrel, kudarccal.

 

Az első persze a legfontosabb: Bor Barna, miután végigverte a mezőnyt az elődöntőbe menet, ott hirtelen kikapott a japán Kamikava Daikitól. Butaságot csinált Barna, túl korán akart túl sokat, harmincöt másodperc telt el, amikor belépett, ki akarta dobni ellenfelét a szőnyegről, aztán ő kapott ki, mert a japán szépen megkontrázta. A döntőben aztán ő is pórul járt, a holland Verbij korai jukója révén uralta a meccset, a vége előtt másodpercekkel pedig egy hatalmas ipponnal gyakorlatilag kirepítette ellenfelét zsűri közé és megnyerte az aranyérmet. Előtte azonban Barna ismét tatamira lépett és a görög Jannisz Arzumanidisz ellen győzött is, szép bronzot szerezve a magyar küldöttségnek.
Ezzel amúgy 21. helyen vagyunk az éremtáblázaton, amelyen Kína a hetedik napon végleg átvette a vezetést, az aranyak számában eddig is ők álltak a legjobban, de most már az össztermésben is vezetnek: 12 arany, 16 ezüst, 21 bronz a mérlegük, a második Dél-Korea 11, 6, 7-tel, a harmadik Japán 6, 4, 12-vel. A negyedik Oroszország, az ötödik az Egyesült Államok, a hatodik Franciaország, úgyhogy itt az első teljesen európai ország…
A közeljövőre nézve biztató eredmények születtek még: a negyedik kiemelt Jakab János például simán továbbjutott asztalitenisz férfi egyesben, aztán a női vízilabda-csapat is simán nyert Szerbia ellen és elődöntős.
A nap feketepontja a vívókat illeti: a női kardcsapat Ukrajna elleni 37-45-je még hagyján, de a férfi tőrcsapat Japán ellen 17-45-e már csúnya volt, főleg annak tükrében, hogy a továbbjutó a következő körben simán kiesett.
De örüljünk inkább a negyedik érmünknek, hátha gyorsan jön a következő: a pingpongosok és a férfi vízilabda-csapat is játszik ma.

 

További információ