Első, első, első

2009. július 06. (hétfő) 11:27 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Az hagyján, hogy az Egyesült Államok és Oroszország is megszerezte első aranyérmét az ötödik naponamihez rögtön hozzátettek még kettőt, illetve egyet –, de Magyarország is! Pontosabban: Berki Krisztián.

 

Az más lapra tartozik, hogy a vaksi zsűri a frászt hozta ránk a finálé közepén. Lényeg a lényeg: Krisztián négyszeres Európa bajnok és immáron universiade-győztes is!
Ugyanott, a tornacsarnokban Gombás Laura is döntőzött, ráadásul éppen akkor, amikor Krisztián is. Az eredménye szép: Laura a nyolcadik helyen zárt ugrásban.
Egy házzal odébb és időben picivel korábban a férfi kardcsapat küzdött hatalmasat. Románia meglepetésre sokáig vezetett a bronzmeccsen, de aztán jött a befejező emberünk, Gémesi Csanád és letolta a pástról az ellenfelet, 45-41-gyel zárva le a 3. helyért vívott párharcot. Zárójelben megjegyzendő: az a Kína lett az aranyérmes, amelytől a mieink kettő találattal kaptak csak ki.
A nap további eseménye volt, hogy Csaba Siladyi (…) a szerb úszósport egyik legnagyobb eredményét szállította azzal, hogy egy percen belül idővel – 59.90-nel – nyert a 100 méteres mellúszás döntőjében, ráadásul a teltházas Tasmajdanban. Szerb-magyar kapcsolat amúgy is van a napokban bőven: tegnap a férfi teniszpáros játszott a házigazda duójával, ma a női focicsapat, holnap a női vízilabda-csapat fog.

További információ