Berki Krisztián aranyérmes!

2009. július 05. (vasárnap) 19:43 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    

Mindenki erre készült. Ő maga is. Berki Krisztián négyszeres Európa-bajnokként a lólengés abszolút favoritja volt a kezdetektől, amit a selejtezőben mutatott produkciója csak erősített: nyolc tizedet vert az akkori második helyezettre. Vasárnap sem adta sokkal alább: győzött a döntőben is, megszerezve a magyar küldöttség első aranyérmét!

 

Eddig azonban rögös út vezetett, bemutatója végén a leugrással nem volt kibékülve a bíró-küldöttség, 14.900-re lepontozta a gyakorlatot. Falfehérek lettünk mindannyian, akik körömrágva szorítottunk Krisztiánnak. Reklamálás után a zsűri újraszámolta a gyakorlatot és 15.700-re módosította az adott pontszámot, így Krisztián jogos helyére, az elsőre került.

Később nem is ért el senki magasabb pontszámot, de hogy ne nyugodjunk meg túl hamar, miután vége lett a döntőnek, még egyszer módosítottak az eredményén és 15.500-re alakították. A második helyezettre vert több mint kéttizedes előnye így 75 századosra apadt, de a sorrend nem változott, Berki Krisztián győzött a lólengés szerenkénti döntőjében és megszerezte Belgrádban az első magyar aranyérmet!

 

További információ