Van, amikor a 12-0 sem elég...

2009. július 03. (péntek) 17:51 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    

Remek munkát végeznek a helyiek, „UB2009 Review” néven minden reggel kiadnak egy tizenhat oldalas újságot az előző nap eseményeiről. Ezeket az áttekintőket aztán elhelyezik a falu minden épülete aljában a recepciónál, illetve az étteremben is, így bárki szinte bármikor hozzáfér és reggelije, ebédje, vacsorája, csendes pihenője vagy sétája közben elolvashatja, mi is történt előző nap a sajátján kívüli sportágakban.

 

Érdekességben pedig nincs hiány.
Az szinte már természetes, hogy Kína megkezdte az aranyérmek betakarítását. Jelzi például vívósportjuk iszonyatos erejét, hogy a tavaly olimpiai bajnok Csung Man saját honfitársa, Vang Csing-zsi ellen esett ki az elődöntőben, aki aztán el is nyerte az aranyat. A torcsarnokban is verhetetlenek maradtak, egyelőre mégsem Kína, hanem Dél-Korea vezeti az éremtáblázatot – 3 arany, 1 ezüst, 1 bronz a mérlegük –, hatékony taekwondó-küldöttségüknek hála.
Nem mindenben tökéletesek azonban ők sem, Dél-Afrika ellen például hiába nyert 12-0-ra női focicsapatuk, a szövetségi kapitány egy munkatársát küldte el a sajtótájékoztatóra, mert ő elégedetlenségében tréninget tartott a csapatnak a lefújás után. Dzson Ka Jul 6, Li Jun Mi pedig 4 gólos volt, ketten több találatot szerezve, mint Oroszország együttvéve, pedig a szbornaja Észtország elleni 9-0-ja sem semmi. Hát még az, hogy a férfiaknál Japán 4-1-re nyert Brazília ellen, úgy, hogy Kenszuke Nagaj az 58. percben állt be csereként és mesterhármassal zárt!
Vízilabdában a mi fiaink a Lengyelország elleni 12-3-mal jelezték, hogy ki az úr a háznál, de a címvédő Montenegró pórul járt: 6-3-ra kikapott Görögországtól, Ausztrália viszont 20-0-ra nyert Kanada ellen.

További információ