Féltávú Triatlon Egyetemi OB, július 12, Zánka

2008. július 15. (kedd) 13:07 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    

Féltávú Triatlon Egyetemi OB, július 12, ZánkaA Balatonon közel másfél évtizede rendeznek középtávú triatlonversenyeket, de Zánka – az X2S lelkes szervezőinek jóvoltából – először adott otthont az Ironman-táv felét teljesítő legkiválóbb sportolóknak. Az ifjúsági tábor hosszú homokos partjával, erdei útjaival és fiatalos hangulatával ideális terep nem csak pihenésére, de komoly sportolásra is.

 
A 156 indulóból 21-en neveztek be a Féltávú Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságra. Valamennyiükre – a triatlonban megszokott sorrendben – az úszás, kerékpár és futás önmagukban is tiszteletet parancsoló távjai vártak. Elsőként a szokatlan keleties szélben a hullámokkal is megküzdve kellett 1900 métert leúszni, amit a későbbi győztesek 25:17, illetve 29:40 perc alatt teljesítettek. Egy gyors depózás után a kerekezésre a festői szépségű Káli medencében került sor, bár kérdéses, hogy a dombos vidéken 2:20 és 2:33 óra alatt megtett 87 kilométer alatt ebből mennyit láttak a legjobbak. A rekkenő hőségben a folyamatos versenyzés zárószáma egy félmaraton, amit a rendezők eredetileg árnyékosra terveztek, de a kényszerűen korábbra hozott rajt némileg keresztülhúzta a számításokat. A legjobbak délben kezdték meg a futást, és a három körös pályán bizony csak az emelkedő tetején várta őket némi hűvössel egy kellemesebb erdei szakasz. A két győztes a futásban is a legjobb hallgatói eredményt hozta, ráadásul mindketten 1 óra 24 perces idővel teljesítették a távot.
 
A legjobb eredményeket a Semmelweis Egyetem és a BME hallgatói érték el, míg a legtöbb résztvevőt az ELTE és a Semmelweis küldte. A győztesek Zakariás Gázától, a MEFS Elnökség tagjától, és Székely Mózestől, a ZMNE rektorhelyettesétől vehették át az érmeket és a kupákat.
 

További információ