2008. július

Elkezdődött a Tájfutó VB Észtországban

2008. július 30. (szerda) 17:03
Elkezdődött a Tájfutó VB ÉsztországbanJúlius 29-én a hivatalos megynitó ünnepséggel kezdetét vette a a 16. Tájfutó Főiskolás VB az észtországi Tartu városában. 28 ország versenyzői állnak rajthoz, Magyarország 11 versenyzőt nevezett. Július 30-án, az első versenynapon a sprintszámokat rendezték meg, ahol kiváló szerepléssel Lenkei Zsolt, a BME hallgatója a 8. helyen végzett. További eredmények: Kovács Ádám (Miskolci Egyetem) 11, Szabó András (Corvinus Egyetem) 49 a 74 fős mezőnyből. A lányoknál Szerencsi Ildikó (SZTE) a 13. helyen futott be.
 
Galéria

Taekwondo VB, Belgrád

2008. július 29. (kedd) 12:36
A Belgrádban nemrégen véget ért Taekwondo Főiskolás VB-n Gál Mária (-59 kg) súlycsoportjában 28 indulóból az 5. helyen végzett. A másik magyar hölgy, Vass Petra (-47 kg) kevésbé szerencsés sorsolásnak köszönhetően az első körben összekerült a későbbi győztes taipei versenyzővel, akivel szoros meccsben ugyan, de vereséget szenvedett.

PÁLYÁZAT Egyesületek részére

2008. július 19. (szombat) 10:27
PÁLYÁZAT Egyesületek részéreA MEFS pályázatot hirdet az egyetemi – főiskolai sport clubok, egyesületek, DSE-k 2008. évi működési kiadásainak támogatására.
 

A pályázatok benyújtási határideje: 2008. szeptember 15.

PÁLYÁZAT 2008-2009. tanévi Országos Bajnokságok rendezésére A MEFS pályázatot hirdet a 2008-2009. tanévi országos egyetemi – főiskolai bajnokságok döntőinek megrendezésére, melyre a Magyar Köztársaság felsőoktatási intézményei mellett jogi személyiséggel rendelkező egyesületek, szövetségek pályázhatnak.

A pályázatok beküldési határideje: 2008. szeptember 30.

Taekwondo Főiskolás VB, Belgrád

2008. július 17. (csütörtök) 13:27
Július 16-20 között Belgrádban kerül megrendezésre a 10. Taekwondo Főiskolás VB, az előzetes nevezések alapján 42 ország 285 versenyzője részvételével. Magyarországot két hölgy versenyző, Vass Petra (-47 kg) és Gál Mária (-59 kg) képviselik. A verseny kiváló felkészülési lehetőség mind a versenyzőknek, mind pedig a szervezőknek a jövőre ugyanitt megrendezendő Nyári Universiadéra, hiszen a taekwondo opcionális sportágként itt is szerepelni fog.

Véget ért a Kézilabda Főiskolás VB

2008. július 17. (csütörtök) 13:17
Véget ért a Kézilabda Főiskolás VBA vasárnapi döntőkkel véget ért a július 3-a óta tartó Kézilabda VB Jesolóban. Női csapatunk kiváló teljesítménnyel a második helyen végzett, a döntőben sajnálatos módon egy gólos vereséget szenvedtek Törökország csapatától. A fiúk a kilencedik helyen végeztek. Mindannyiuknak gratulálunk!
 
 
Képgaléria

Féltávú Triatlon Egyetemi OB, július 12, ZánkaA Balatonon közel másfél évtizede rendeznek középtávú triatlonversenyeket, de Zánka – az X2S lelkes szervezőinek jóvoltából – először adott otthont az Ironman-táv felét teljesítő legkiválóbb sportolóknak. Az ifjúsági tábor hosszú homokos partjával, erdei útjaival és fiatalos hangulatával ideális terep nem csak pihenésére, de komoly sportolásra is.

Sikeres magyar képviselet a Krakkói FISU Fórumon
44 ország 150 képviselője vett részt a IX. FISU Fórumon Lengyelországban. Szövetségünket Prof. Földesiné Szabó Gyöngyi, mint a FISU CESU tagja, illetve Rakaczki Zoltán és Konkoly Gabriella a MEFS Elnökség hallgatói tagjai képviselték. Az igen zsúfolt programban képviselőink aktívan közreműködtek,  nagy érdeklődéssel és elismeréssel kísért előadást is tartottak.

Újabb sikerek a Birkózó Főiskolai VB-n

2008. július 15. (kedd) 11:16
Újabb sikerek a Birkózó Főiskolai VB-nSzombaton két ötödik helyezéssel lett gazdagabb a magyar birkózó csapat Görögországban, Korpási Bálint (66kg) és Dajka Zsolt (84kg) jóvoltából. Vasárnap, július 13-án már dobogóra is állhattak a magyar versenyzők. Kiss Balázs (96kg) görög és ukrán ellenfelét legyőzve ezüstérmes lett, Komáromi Ede (60kg) amerikai, lengyel, és orosz ellenfelét legyőzve bronzérmet szerzett. Gratulálunk!
 
Képgaléria
 
Döntőbe jutás előtt a lányok a férfi-női Kézilabda Főiskolai VB-nFérfi válogatott már csak a 9-12. helyért játszhat, de kézis lányaink a döntőbe jutásért játszanak július 12-én szombaton a Velence-Jesolo-i VB-n.
1 / 2 oldal