Kozák István egyetemi világbajnok, Szabó ezüstérmes, Sleisz bronzérmes az Egyetemi Birkózó Világbajnokságon

2012. október 08. (hétfő) 08:50 Írta: Adminisztrátor    -    
Kozák István egyetemi világbajnok, Szabó ezüstérmes, Sleisz bronzérmes az Egyetemi Birkózó Világbajnokságon

Három éremmel térhet haza a nyolcfős magyar csapat a Finnországban megrendezett X. Egyetemi Birkózó Világbajnokságról. Kozák István (Semmelweis Egyetem) 66 kg-os kötöttfogásúak között aranyérmet, Szabó László (Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola) 74 kg-os kötöttfogásúak között ezüstérmet, míg Sleisz Gabriella (Szent István Egyetem) 63 kg-os szabadfogásúak között bronzérmet szerzett.

Sleisz Gabriella (Szent István Egyetem), 63 kg-os szabadfogásúak versenyében ugyan vereséget szenvedett az idei Európa-bajnok ukrán Ostapchuktól - aki végül az egyetemi világbajnoki címet is elnyerte -  de  mérkőzhetett a bronzéremért, ahol török ellenfele fölött győzedelmeskedett.

Az utolsó előtti nap hozta a magyar csapat számára a legnagyobb sikereket. A 2011-ben Felnőtt EB-én is szereplő Kozák István (Semmelweis Egyetem) 66 kg-os kötött ogásúak között a török Alvik Mevlut-t legyőzve egyetemi világbajnoki címet nyert.

Szabó László (Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola) 74 kg-os kötöttfogásúak között a bulgár Alexandrovot legyőzve döntőbe jutott, de ott iráni ellefele, Alizadehpournia bizonyult jobbnak.

„Ez a sikeres szereplés azért is nagyon sokat jelent Magyarországnak, mert 2014-ben Pécsett a Pécsi Tudományegyetemmel és a Magyar Birkózó Szövetséggel közösen mi rendezzük meg a következő Egyetemi Birkózó Világbajnokságot. Így bizonyíthattuk, hogy nem csak színvonalas szervezésre, de egy erős magyar csapatra is számíthatnak majd a szurkolók a hazai világversenyen.”– nyilatkozta dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára.

A világbajnokság részletes eredménylistája:

http://www.painiliitto.net/2012/lokakuu/2-6fisu/ukls.shtml

Az érmesek korábbi legfontosabb eredményei:

Kozák István (Semmelweis Egyetem):

2011. felnőtt kf EB V.

2010. junior kf. OB II.

Szabó László (Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola):

2010. Junior VB. pontszerző

OB I.

2011. OB I.

junior EB pontszerző hely

Junior VB pontszerző hely

U23 OB III.

Sleisz Gabriella (Szent István Egyetem):

2010. Junior OB I.

Felnőtt OB II.

2011. Felnőtt EB V.

Felnőtt OB I.

További információ