„Negyvenedszer is olé” -A jubileumi Medikus kupán jártunk

2012. május 03. (csütörtök) 15:38 Írta: Adminisztrátor    -    

2012. március 30 – április 1. között az ország négy orvostudományi egyeteme négy különböző sportágban mérkőzött meg egymással a jubileumi 40. Medikus kupán Szegeden. A versenyek mellett koncertek, bulik és remek hangulat várta a hallgatókat. A program egyik támogatója a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség volt.

A Szent-Györgyi Albert Hallgatói Egyesület (SZAHE) és a Hattyas sori Sportközpont közös szervezésében idén 40. alkalommal szervezték meg a Medikus kupát. A háromnapos rendezvényre a budapesti, pécsi, debreceni és szegedi orvostudományi egyetemekről érkeztek a résztvevők, így az ország négy egészségügyi kara Szegeden mérhette össze erejét labdarúgásban, kosárlabdában, röplabdában és kézilabdában.

Az első Medikus kupát 1968 őszén rendezték meg, akkor még csak kosárlabdában folytak küzdelmek, mindössze két csapat között. A több mint negyven évvel ezelőtt született kezdeményezés azóta kinőtte magát, és idén várakozáson felüli volt a program iránti érdeklődés. Összesen 320-an neveztek és majd’ 1700 szurkoló kísérte el a versenyzőket.

 

 

A kupát péntek délután a Szegedi Tudományegyetem és a budapesti Semmelweis Egyetem orvosi karainak vízilabda csapatai nyitották meg egy izgalmas gálamérkőzéssel, melyben a szegediek kerekedtek felül. Női röplabdában és férfi kézilabdában a szegedi, női kosár- és férfi röplabdában a budapesti, labdarúgásban és női kézilabdában a pécsi, férfi kosárlabdában pedig a debreceni egészségügyi karok képviselői győzedelmeskedtek.

A sportesemények mellett sok más, színes program is várta a hallgatókat. A Hattyas sori streetball pályán felállított ezer négyzetméteres sátorban a regisztrációkat követően az ételek és italok mellett jobbnál jobb koncertek is szórakoztatták a hallgatókat. Fellépett a Karmatronic DJ páros, a szegedi SKAtch, a gyulai Peep Bo!, és szombat este az Eurovíziós dalfesztivál idei magyarországi képviselője, a Compact Disco is, egy nagyszerű koncerttel.

„Ugyan a versenyről szólt ez a hétvége, ahol természetesen mindig vannak győztesek és vesztesek is, de úgy gondolom, az ország négy legnagyobb egyetemének egészségügyi karai közti összetartást mindenképpen erősítettük” – mondta vasárnapi záróbeszédében Gáti Zsolt, a szegedi Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke. A következő Medikus Kupa házigazdája Pécs lesz.

 

További információ