Hírarchívum - 2012. május

Cseh László, Honti Katalin, Heidum Bernadett és Joó Abigél az egyetemi sport megújításáért kampányol

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) sajtótájékoztatón mutatta be 2012/13-as angolszász mintára épülő fejlesztési programját. Céljaik között szerepel a sportolás tömegessé tétele és az egészséges életmód népszerűsítése egyetemi körökben, valamint az ehhez szükséges sportinfrastruktúra fejlesztési tervének kidolgozása. A Sportszövetség kezdeményezi az egyetemekre, főiskolákra járó versenysportolók számára a kettős életpályamodell kidolgozását és bevezetését. A MEFS szakmai elképzeléseit híres egyetemista élsportolók támogatták jelenlétükkel. Cseh László világbajnok, EB- és Universiadegyőztes, olimpiai ezüstérmes úszó, Joó Abigél EB-győztes judós, Heidum Bernadett EB-győztes gyorskorcsolyázó, és Honti Katalin válogatott kosárlabdázó ezentúl a megújuló egyetemi sport nagyköveteiként hívják fel a figyelmet a sportos és egészséges életmód fontosságára.

A Pécsi Tudományegyetem nyerte a Labdarúgó MEFOB döntőt

2012. május 15-16-án Eger adott otthont a Labdarúgó MEFOB döntőnek.  A selejtezők során az Eszterházy Károly Főiskola, a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara nyerte el a döntőbe jutás jogát.  A rendezvény megnyitóján Hauser Zoltán, a házigazda Eszterházy Károly Főiskola rektora köszöntötte a hatvankét fős mezőnyt, a díszvendégeket, a kísérőket és a szurkolókat. A színvonalasan megrendezett eseményen a Pécsi Tudományegyetem szerezte meg a bajnoki trófeát.

Atlétika MEFOB Baji Balázzsal és Deák Nagy Marcellel

Kellemes, napos időben zajlott a Magyar Egyetemi és Főiskolai bajnokság és az összetett OB első napja Veszprémben.

Kora délelőtt kezdődött a férfiak tízpróbája, melyben öt szám után, megbízható versenyzéssel a bajnoki cím védője, Szabó Attilavezet. Zsivoczky Attila  térdérzékenység miatt a negyedik szám után visszalépett a versenytől.  A hölgyek hétpróba bajnokságában a megrendezett négy szám alapján, esélyeshez méltóan Krizsán Xénia áll az élen.

Idén is Eger adott otthont a Triatlon MEFOB-nak

2012. május 13-án Egerben került megrendezésre az idei Triatlon MEFOB, ahol tizenhárom felsőoktatási intézmény harmincöt hallgatója vett részt.

Május 28-án Rögbi MEFOB döntő Kecskeméten

2012. május 14. (hétfő) 15:41
Május 28-án Rögbi MEFOB döntő Kecskeméten

Az egyetemi rögbi döntőjét idén a kecskeméti főiskola rendezheti, melynek csapata tavaly mutatkozott be és nagyon szép eredményeket ért el a sportágban. Igen kiélezett és izgalmakkal teli mérkőzések várhatóak, ahol közel 80 hallgató fogja összemérni rögbi tudását a GAMF pályáján.

Első alkalommal rendezték Gödöllőn a Tenisz MEFOB-ot

2012. április 28-30-án a korábbi évekhez képest szerényebb létszámmal került megrendezésre az idei Egyetemi – Főiskolai Teniszbajnokság. Az eseménynek első ízben adott otthont a Szent István Egyetem, melynek Sportközpontjában hét salakos pályán zajlottak az mérkőzések.

Színvonalas lebonyolítás az idei Vívó MEFOB-on

2012. május 10. (csütörtök) 14:38
Színvonalas lebonyolítás az idei Vívó MEFOB-on

2012. 05-én és 6-án Debrecenben a Békessy Béla Vívócenterben került megrendezésre az idei Vívó MEFOB a Debreceni Egyetem szervezésében a SHSE-PMD Vívóklub szakmai támogatásával.

A szegediek ismét taroltak a VII. Universitas Bajnokság Országos döntőjén

Immáron hetedik évadját zárta a MEFS által kitalált és működtetett szabadidős versenysorozat, az Universitas Bajnokság. Az őszi és tavaszi körzeti fordulókkal induló, majd regionális döntőkkel folytatódó megmérettetés utolsó állomására Pécsett, május 4-5. napokon került sor. A döntőn 12 különböző intézmény összesen 27 csapata vett részt, 240 fővel.

Júniusban ismét testnevelő tanári tenisztovábbképző tábor

A Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség ismét meghirdeti 2012.06.11-2012.06.15. között az immár hagyományosnak mondható „Testnevelő tanári tenisztovábbképző táborát”. A program helyszíne:Hotel Via 8360 Keszthely, Balatonpart 15. A továbbképzés célja a tenisz sportághoz szükséges eszközök és azok használatának megismerése, elemi és technikai ismeretek, gyakorlatok oktatása, a leghatékonyabb egyéni és csoportos oktatási formák megismerése, a teniszversenyek tervezésének, lebonyolításának bemutatása, valamint az egyéni technika fejlesztése, javítása.

1 / 2 oldal