Pénteken 2600 résztvevővel kezdődik Cordobaban az I. Európai Egyetemi Játékok

2012. július 12. (csütörtök) 14:17 Írta: Adminisztrátor    -    
Pénteken 2600 résztvevővel kezdődik Cordobaban az I. Európai Egyetemi Játékok

2012. július 13 – 23. között Spanyolországban, Cordobában kerül megrendezésre az I. Európai Egyetemi Játékok.  Az eseményen összesen 10 sportágban mintegy 2.600 versenyző vesz részt, a kísérők, vendégek, szervezők száma pedig eléri az 1.400 főt. A magyar színeket a Sulyok Kata (ELTE) – Gaál Renáta (Semmelweis Egyetem, Testnevelési és Sporttudományi Kar) páros képviseli tenisz sportágban. Az eseményen részt vesz a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség alelnöke, dr. Freyer Tamás, aki a MEFS nemzetközi bizottságának elnöke is egyben. A program létrejöttét hat magyar egyetemista segíti az EUSA önkéntes programjának keretében.

Szemben az Universiadeval vagy Világbajnokságokkal, az Európai Egyetemi Játékokon nem egyetemi válogatottak, hanem intézményi csapatok versenyeznek. Az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség) Fejlesztési Alapjának támogatását elnyerve egy női teniszcsapattal Magyarország is képviseli magát az eseményen. A magyar színeket a Sulyok Kata (ELTE) - Gaál Renáta (Semmelweis Egyetem, Testnevelési és Sporttudományi Kar) összetételű csapat képviseli tenisz sportágban. Sportolóinkkal utazik dr. Freyer Tamás MEFS alelnök, aki egyben a MEFS nemzetközi bizottságának elnöke is. Az esemény egyúttal kiváló lehetőséget kínál az EUSA rendezvényeinek megismerésére, a nemzetközi kapcsolatok további erősítésére is.

Rakaczki Zoltán a MEFS munkatársa az EUSA Hallgató Bizottságának titkáraként az Európai Egyetemi Játékokhoz kapcsolódó önkéntes programot koordinálja. A meghirdetett önkéntes program keretében a kiválasztott hallgatók július 9 – 25. között vesznek részt a szervezésben. A felhívásra 186 európai egyetemista jelentkezett, melyből 36 fő kapott lehetőséget.  A kiválasztottak összesen 14 országból érkeznek, legtöbben Magyarországról és Portugáliából (6-6 fő). A magyar önkéntesek a BME, ELTE, Miskolci Egyetem, Semmelweis Egyetem és Szolnoki Főiskola intézményekben tanulnak, illetve egyikőjük egy bécsi egyetem hallgatója.

További információ