Hírarchívum - 2012. július

Korábbi Universiade és egyetemi világbajnokságok hősei – Csernoviczki és Ungvári - hozták az első magyar érmeket Londonban

A korábban egyetemi világversenyeken is sikeres  judos sportolóink az olimpia első hétvégéjén húsz év után érmeket hoztak ismét hazánknak a sportágban. A 66 kg-os Ungvári Miklós, aki a Testnevelési Főiskola hallgatójaként vett részt kétszer is korábban egyetemi világbajnokságokon - egyszer aranyéremmel, egyszer ezüstéremmel tért haza -, ezüstérmet szerzett Londonban az olimpia második napján. A 47 kg-os Csernoviczki Éva, aki a Zsigmond Király Főiskola hallgatójaként szerzett korábban egyetemi világbajnokságon és a belgrádi Universiaden is bronzérmet, most az Olimpián is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Olimpiai bajnok az ELTE-s kardozó Szilágyi Áron!

Szilágyi Áron kardozó, az ELTE TáTK hallgatója, aranyérmet szerzett a fegyvernem egyéni versenyében 2012. július 29-én, a londoni olimpián. Az egész nap hihetetlen magabiztossággal versenyző sportolónk a fináléban is remekelt, 15-8-ra legyőzte az olasz Diego Occhiuzzit. Ezzel megszerezte a magyar vívósport 35. olimpiai aranyát, Magyarország 161. aranyérmét. A londoni játékokon ez a magyar küldöttség első aranyérme.

Jó tanuló – jó sportoló! Egyetemisták az olimpián

2012. július 27-én kezdetét veszi a Londoni Olimpia. Hónapok óta foglalkozik a média a keretbe bekerült élsportolóink eredményeivel, felkészülésével, esélyeivel. Szeretnénk bemutatni sportolóinkat egy újabb szemszögből is.   A sportolók több mint fele vagy jelenleg tanul egyetemen, főiskolán, vagy már végzett hallgató. Összesen huszonkettő felsőoktatási intézmény jelenlegi vagy volt hallgatójának szurkolhatunk az olimpiai játékok alatt.

2600 résztvevő, magyar sportolók, vezetők és szervezők az I. Európai Egyetemi Játékokon

2012. július 13 – 23. között Spanyolországban, Cordobában került megrendezésre az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) szervezésében az I. Európai Egyetemi Játékok.  Az eseményen összesen tíz sportágban mintegy 2.600 versenyző vett részt. A kísérők, vendégek, szervezők száma elérte az 1.400 főt. A magyar színeket a Sulyok Kata (ELTE) – Gaál Renáta (Semmelweis Egyetem, TF) páros képviselte tenisz sportágban, hetedik helyen végeztek. Az eseményen részt vett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség alelnöke, dr. Freyer Tamás, aki a MEFS nemzetközi bizottságának elnöke is egyben. Freyer Tamás találkozott az EUSA elnökével Adam Roczekkel, az EUSA alelnökével Leonz Eder-rel,valamint az EUSA főtitkárával, Matjaž Pečovnik-kal. A program létrejöttét hat magyar egyetemista segítette az EUSA önkéntes programjának keretében.

Szegedi negyedik hely a B33 Egyetemi Kosárlabda Világbajnokságon

2012. július 10-17. között került megrendezésre az első 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Világbajnokság a szerbiai Kragujevec-ban. Az eseményen hazánkat négy egyetemi csapat képviselte: az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapatai a férfiak mezőnyében, míg a Szegedi Tudományegyetem és a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ csapatai a női mezőnyben mérettették meg magukat. A legjobb eredményt a szegedi csapat érte el negyedik helyezésével a tornán.

Magyar ezüst- és bronzérem a VIII. Egyetemi Karate Világbajnokságon

Erős mezőnyben nagyszerű eredménnyel, egy ezüstéremmel és egy bronzéremmel tért haza a négyfős magyar csapat a 2012. július 12-15 között Pozsonyban megrendezett VIII. Egyetemi Karate Világbajnokságról. Molnár Réka (-50 kg), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója, az algír Chikhi Dyhia ellen hamar vezetést szerzett és taktikusan tartotta a különbséget a küzdelem végéig a bronzmérkőzésen. Krassóvári Kitty (-55kg), a Semmelweis Egyetem (TF) hallgatója, egészen a döntőig menetelt a montenegrói Mirkovic Suzana és a junior világbajnok egyiptomi Attia Yassmin legyőzésével. A fináléban a felnőtt női csapatban tavaly Európa-bajnoki aranyérmet szerzett török Yenen Tuba ellen küzdött versenyzőnk és lett végül ezüstérmes súlycsoportjában.

Pénteken 2600 résztvevővel kezdődik Cordobaban az I. Európai Egyetemi Játékok

2012. július 13 – 23. között Spanyolországban, Cordobában kerül megrendezésre az I. Európai Egyetemi Játékok.  Az eseményen összesen 10 sportágban mintegy 2.600 versenyző vesz részt, a kísérők, vendégek, szervezők száma pedig eléri az 1.400 főt. A magyar színeket a Sulyok Kata (ELTE) – Gaál Renáta (Semmelweis Egyetem, Testnevelési és Sporttudományi Kar) páros képviseli tenisz sportágban. Az eseményen részt vesz a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség alelnöke, dr. Freyer Tamás, aki a MEFS nemzetközi bizottságának elnöke is egyben. A program létrejöttét hat magyar egyetemista segíti az EUSA önkéntes programjának keretében.

TF-es és miskolci győzelem az idei Strandröplabda MEFOB-on

Rekordot jelentő negyven páros nevezésével, valamint a Lutter Eszter, Vizi Gréta (TF), és a Csizmadia János, Kiss Péter (Miskolci Egyetem) győzelmével zárult a strandröplabdázók Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságának (MEFOB) 2012. évi döntője, melyet a velencei EFOTT keretein belül rendeztek meg július 5-6-án.

1 / 2 oldal